ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Biyoteknoloji II BİY408 BAHAR 2+2 Fakülte S 4
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler1011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   114
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,8 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yaşamın Molekülleri, Hücre Mühendisliği (Hücre Tasarımı), Hücrenin Yaşam Döngüsü Genler ve Kromozomlar. K1
    2 Genetik Mühendisliği Vektörler Genlerin Klonlanması (Bacteriler ve Saccharomyces cerevisiae), Polimeraz Zincir Reaksiyonu DNA Parmakizi. K1
    3 Mikrobiyal Sistemler, Mikroorganizmaların İzolasyonu, Endüstriyel Mikroorganizmaların Verimliliğinin Arttırılması, Suş İslahı ve Mutajenik Yöntemler. K1-K2
    4 Hayvan Biyoteknolojisi, Memeli Hücre Hatları ve Özellikleri, Mikrobiyal / Hayvan Hücre Kültürleri, Memeli Hücre Kültür Teknikleri, Kök Hücre Araştırmaları. K1
    5 Bitki Biyoteknolojisi, Hücre ve Doku Kültürü Bitki Transformasyon Teknikleri, Bitki Germplazmasının Saklanmasında Biyoteknolojik Yöntemlerin Kullanılması, Tarım ve Biyoteknoloji. K1
    6 Büyüme ve Fermentasyon Sistemleri, Fermentör Tasarımı, Fermentörlerin Sterilizasyonu ve İnokülasyonu, Fermentör Tipleri. K1-K2
    7 Büyüme ve Fermentasyon Sistemleri, Alt-İşlem (Downstream) Prosesleri (Distilasyon, Flotasyon, Presipitasyon vb. ), Özütleme Metodları ve Son Gelişmeler. K1
    8 Endüstriyel ve Tıbbi Biyoteknoloji, Endüstriyel ve Terapötik Enzimler, K1
    9 Gen Terapi, Biyoürünler, Biyomateryaller, Nanoteknoloji. K1
    10 Gıda Biyoteknolojisi, Bira, Şarap, Ekmek Mayası, Süt Ürünleri, Organik Asitler, Amino Asitler, Vitaminler, Tatlandırıcılar, Tek Hücre Proteini vb. K1-K2
    11 Çevresel Biyoteknoloji, Yakıtlar ve Kimyasallar Atık Arıtım Sistemleri ve Biyoteknoloji, Mikrobiyal Ekoloji. K1-K2
    12 Biyoteknolojide Kullanılan Yöntemlere Örnekler, Real-Time PCR, Fonksiyonel Genomiks ve Mikroarrayler. K1
    13 Bioinformatik , Protein ve Genom Kaynakları Dizi Analizi ve Bioinformatik Dizilerin Karşılaştırılması, Dizi Bankalarının Araştırılması. K1
    14 Biyoetik ve Biyogüvenlik. K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı -
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular. 4
    2 Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular. 4
    3 Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar. 1
    4 Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar. 4
    5 Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar. 4
    6 Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır. 4
    7 Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar. 4
    8 Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir. 4
    9 Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi. 5
    10 Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi. 5
    11 Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar. 5
    12 Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır. 5
    13 Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır. 5
    14 Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır. 4
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster