Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Sensör-biyosensör kavramı, tarihçesi
|
|
2
|
Biyosensörlerin sınıflandırılması
|
|
3
|
Biyoreseptörler-Antikorlar
|
|
4
|
Biyoreseptörler-Nükleik asitler
|
|
5
|
Biyoreseptörler-Aptamerler
|
|
6
|
Biyoteknoloji ve Biyosensörler
|
|
7
|
İmmunolojik biyosensörler
|
|
8
|
Enzimatik biyosensörler
|
|
9
|
Mikroakışkan sensörler
|
|
10
|
Nanobiyosensörler-I
|
|
11
|
Nanobiyosensörler-II
|
|
12
|
Biyosensörlerin tıp alanında uygulamaları
|
|
13
|
Biyosensörlerin gıda alanında uygulamaları
|
|
14
|
Biyosensörlerin çevre alanında uygulamaları
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular.
|
3
|
2
|
Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular.
|
-
|
3
|
Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar.
|
-
|
4
|
Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar.
|
-
|
5
|
Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar.
|
4
|
6
|
Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır.
|
-
|
7
|
Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar.
|
4
|
8
|
Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir.
|
4
|
9
|
Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi.
|
4
|
10
|
Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi.
|
3
|
11
|
Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar.
|
3
|
12
|
Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır.
|
3
|
13
|
Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır.
|
4
|
14
|
Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır.
|
3
|