Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Besin Bitkileri; Tahıllar
|
K1, K2
|
2
|
Besin Bitkileri; Baklagiller ve kuru meyveler
|
K1, K2
|
3
|
Besin Bitkileri; Sebzeler
|
K1, K2
|
4
|
Besin Bitkileri; Meyveler
|
K1, K2
|
5
|
Besin Bitkiler; Yağ bitkileri
|
K1, K2
|
6
|
Endüstri Bitkileri; Lifli bitkiler
|
K1, K2
|
7
|
Endüstri Bitkileri; Odunu kullanılan bitkiler
|
K1, K2
|
8
|
Endüstri Bitkileri; Tanen içeren bitkiler
|
K1, K2
|
9
|
Endüstri Bitkileri; Boya bitkileri
|
K1, K2
|
10
|
Endüstri Bitkileri; Kauçuk ve benzeri ürünler veren bitkiler
|
K1, K2
|
11
|
Endüstri Bitkileri; Yağ ve mum elde edilen bitkiler
|
K1, K2
|
12
|
Endüstri Bitkileri; Şeker, nişasta ve selüloz içeren bitkiler
|
K1, K2
|
13
|
Baharat Bitkileri
|
K1, K2
|
14
|
Uyarıcı Bitkiler
|
K1, K2
|
Ön Koşul
|
Yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Araş. Gör. Dr. Ayşenur Kayabaş
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Araş. Gör. Dr. Ayşenur Kayabaş
|
Kaynaklar
|
K1) Ketenoğlu O., Obalı O., Güney K., Geven F. 2003. Ekonomik Bitkiler. Bizim Büro Basımevi Yayın Dağıtım, 172 sf., Ankara. ISBN: 975-288-641-8.
K2) Ketenoğlu O., Obalı O., Kurt L., Güney K., Tuğ G.N., Geven F., Bingöl Ü., Körüklü T. 2011. Ekonomik Bitkiler. Palme Yayıncılık, 259 sf., Ankara. ISBN: 978-605-4414-44-4.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
İnsanların faydalandığı örnek bitki türlerini tanıtmak, ekonomik değeri yüksek bitkiler hakkında bilgi vermek.
|
Dersin İçeriği
|
Besin Bitkileri; Tahıllar
Besin Bitkileri; Baklagiller ve kuru meyveler
Besin Bitkileri; Sebzeler
Besin Bitkileri; Meyveler
Besin Bitkiler; Yağ bitkileri
Endüstri Bitkileri; Lifli bitkiler
Endüstri Bitkileri; Odunu kullanılan bitkiler
Endüstri Bitkileri; Tanen içeren bitkiler
Endüstri Bitkileri; Boya bitkileri
Endüstri Bitkileri; Lateks ve benzeri ürünler veren bitkiler
Endüstri Bitkileri; Yağ ve mum elde edilen bitkiler
Endüstri Bitkileri; Şeker, nişasta ve selüloz içeren bitkiler
Baharat bitkileri
Uyarıcı bitkiler
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Biyolojinin temel prensip ve teorilerini kavrar ve uygular.
|
2
|
2
|
Bitki, hayvan, mantar ve mikroorganizma çeşitliliğimizin tanınması, sistematiği, korunması ve izlenmesi ile ilgili teknikleri uygular.
|
2
|
3
|
Organizmaların hücre, doku ve sistemlerini kavrar.
|
2
|
4
|
Organizmaların yapı, fonksiyonlarını ve fizyolojik ilişkilerini kavrar.
|
-
|
5
|
Deney tasarlayıp yürütür ve sonuçlarını analiz edip yorumlar.
|
1
|
6
|
Organizmaların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişkilerini inceler ve gözlemleme tekniklerini kullanır.
|
-
|
7
|
Biyoloji alanındaki son gelişmeleri içeren teknolojileri kavrar.
|
3
|
8
|
Biyoloji alanında edindiği bilgileri sağlık, çevre, teknoloji, endüstri ve sanayi kuruluşlarında kullanabilir.
|
3
|
9
|
Disiplinlerarası bireysel ve takım halinde çalışabilme becerisi.
|
3
|
10
|
Bilgi birikimini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerisi.
|
-
|
11
|
Mesleki, bilimsel ve etik sorumlulukları kavrar.
|
-
|
12
|
Biyolojik problemleri tanımlayabilme becerisi kazanır.
|
-
|
13
|
Biyolojik uygulamalar için modern teknikleri, araçları kullanabilme ve gelişmeleri takip etme becerisi kazanır.
|
-
|
14
|
Kazanımların ülke ekonomisine katkı yapabilecek ürüne dönüştürebilme becerisi kazanır.
|
3
|