ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kısmi Diferansiyel Denklemler MAT304 BAHAR 4+0 Fak./ Üni. Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yarılineer denklemlerin başlangıç değer problemlerini çözebilir
    2-İkinci mertebeden iki değişkenli denklemleri sınıflandırabilir
    3-İkinci mertebeden iki değişkenli denklemleri kanonik forma indirgeyebilir
    4-Parçalı sürekli fonksiyonların Fourier serilerini hesaplayabilir
    5-Bir boyutlu dalga denklemi için başlangıç değer ve başlangıç sınır değer problemlerini çözebilir
    6-Değişkenlerine ayırma metodunu sınır değer problemlerine uygulayabilir
    7-Bir boyutlu ısı denklemi için başlangıç sınır değer problemlerini çözebilir
    8-Laplace denkleminin farklı sınır değer problemlerini çözebilir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Kasım AKMAZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Kısmi Diferansiyel Denklemler, İbrahim Ethem Anar, Palme Yayınevi, 2005
    Yardımcı Kitap 1. Linear Partial Differential Equations for Scientists and Engineers, 4th Ed., Tyn Myint-U, Lokenath Debnath, 2007 2. Kısmi Türevli Denklemler, Alemdar Hasanoğlu (Hasanov), Literatür Yayıncılık, 2010 3. Kısmi Diferensiyel Denklemler, Mehmet Çağlıyan, Okay Çelebi, Dora Basım Yayın, 2010 4. Kısmi Türevli Denklemler ve Çözümlü Problemler, A. Neşe Dernek, Nobel Yayın Dağıtım, 2009 5. Kısmi Diferensiyel Denklemler, David W. Zachmann, Paul DuChateau, Çeviri: H. Hilmi Hacısalihoğlu, Nobel Yayın Dağıtım 6. Kısmi Türevli Denklemler, Kerim Koca, Gündüz Eğitim ve Yayıncılık, 2001
    Dersin Amacı Kısmi diferansiyel denklemlerin temel teori ve çözüm tekniklerinin öğretilmesi
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster