ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    KISMİ DİFERANSİYEL DENKLEMLER MAT206 BAHAR 4+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yarılineer denklemlerin başlangıç değer problemlerini çözer.
    2-İkinci mertebeden iki değişkenli denklemleri sınıflandırır.
    3-İkinci mertebeden iki değişkenli denklemleri kanonik forma indirger.
    4-Parçalı sürekli fonksiyonların fourier serilerini hesaplar.
    5-Bir boyutlu dalga denklemi için başlangıç değer ve başlangıç sınır değer problemlerini çözer.
    6-Değişkenlerine ayırma metodunu sınır değer problemlerine uygulalar.
    7-Bir boyutlu ısı denklemi için başlangıç sınır değer problemlerini çözer.
    8-Laplace denkleminin farklı sınır değer problemlerini çözer.
    Ön Koşul ANALİZ I, ANALİZ II, İLERİ ANALİZ I, ADİ DİFERANSİYEL DENKLEMLER
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Müfit ŞAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Kısmi Diferansiyel Denklemler, İbrahim Ethem Anar, Palme Yayınevi, 2005.
    Yardımcı Kitap [1] Linear Partial Differential Equations for Scientists and Engineers, 4th Ed., Tyn Myint-U, Lokenath Debnath, 2007. [2] Kısmi Türevli Denklemler, Alemdar Hasanoğlu (Hasanov), Literatür Yayıncılık, 2010. [3] Kısmi Diferensiyel Denklemler, Mehmet Çağlıyan, Okay Çelebi, Dora Basım Yayın, 2010. [4] Kısmi Türevli Denklemler ve Çözümlü Problemler, A. Neşe Dernek, Nobel Yayın Dağıtım, 2009. [5] Kısmi Diferensiyel Denklemler, David W. Zachmann, Paul DuChateau, Çeviri: H. Hilmi Hacısalihoğlu, Nobel Yayın Dağıtım [6] Kısmi Türevli Denklemler, Kerim Koca, Gündüz Eğitim ve Yayıncılık, 2001.
    Dersin Amacı Kısmi diferansiyel denklemlerin temel teori ve çözüm tekniklerinin öğretilmesi.
    Dersin İçeriği Kısmi diferansiyel denklemler, türleri, çözüm yolları ve bazı uygulamaları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster