ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kısmi Diferensiyel Denklemler MAT405 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-İkinci mertebeden iki değişkenli denklemleri sınıflandırır.
    2-Bir boyutlu dalga denklemi için başlangıç değer ve başlangıç sınır değer problemlerini çözer.
    3-Bir boyutlu ısı denklemi için başlangıç sınır değer problemlerini çözer.
    Ön Koşul Diferensiyel Denklemler I, Diferensiyel Denklemler II
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Yaşar ÖZBAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları [1] Dr. Öğr. Üyesi Şerifenur CEBESOY ERDAL [2] Öğr.Gör. Dr. Harun BALDEMİR [3] Öğr. Gör. Dr. Emel BOLAT YEŞİLOVA
    Kaynaklar [1] Ders notları [2] Kısmi Diferansiyel Denklemler, İbrahim Ethem Anar, Palme Yayınevi, 2005.
    Yardımcı Kitap [1] Linear Partial Differerential Equations for Scientists and Engineering, 4th Ed., Tyn Myint-U, Lokenath Debnath, 2007. [2] Kısmi Türevli Denklemler, Alemdar Hasanoğlu (Hasanov), Literatür Yayıncılık, 2010. [3] Kısmi Differensiyel Denklemler, Mehmet Çağlıyan, Okay Çelebi, Dora Basım Yayın, 2010., [4] Kısmi Türevli Denklemler ve Çözümlü Problemler, A. Neşe Dernek, Nobel Yayın Dağıtım, 2009. [5] Kısmi Diferensiyel Denklemler, David W. Zachmann, Paul Du Chateau, Çeviri: H.Hilmi Hacısalihoğlu, Nobel Yayın Dağıtım, 2000. [6] Kısmi Türevli Denklemler, Kerim Koca, Gündüz Eğitim ve Yayıncılık, 2001. [7] Kısmi Türevli Denklemler, Erhan Pişkin, Seçkin Yayıncılık, 2018
    Dersin Amacı Kısmi diferansiyel denklemlerin temel teori ve çözüm tekniklerinin öğretilmesi.
    Dersin İçeriği Kısmi diferansiyel denklemler, türleri, çözüm yolları ve bazı uygulamaları, vektör alanlarının integral eğrileri, bir boyutlu ısı denklemi, bir boyutlu dalga denklemi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster