ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kuantum Mekaniğinin Ortaya Çıkmasına Neden Olan Deneysel ve Teorik Çalışmaların Tarihsel Gelişimi. Bohr Atom Yaklaşımı, Fotoelektrik, De Broglie Hipotezi, Belirsizlik İlkesi, Olasılık Dalga Fonksiyonları K2-Bölüm-1
    2 Kuantum Mekaniğinin Postulatları, Operatörler, Özfoksiyon ve Özdeğerler K2-Bölüm-1
    3 Kuantum Mekaniğinde Ölçme, Durum Fonksiyonları ve Durum Fonksiyonlarının Zaman İçinde Gelişimi K1-Bölüm-3
    4 Fonksiyonel Uzaylar ve Hermityen Operatörler: Normalizasyon, Dirak Notasyonu, Hilbert Uzayı, Hermitsel Operatörler ve Özellikleri K1-Bölüm-4
    5 Süperpozisyon Prensibi; Dirak Fonksiyonu ve Bazı Özel İntegraller; Feynman İntegral Formülasyonu K1-Bölüm-5
    6 Komütasyon Teoremi ve Gözlenebilirler Arasındaki Komütasyon İlişkisi K1-Bölüm-5
    7 Durum Fonksiyonlarının Zamanla Gelişimi, Beklenen Değerin Zamanla gelişimi K1-Bölüm-6
    8 Korunum Prensibi: Paritenin, Enerjinin, Açısal ve Lineer Momentumun Korunumu K1-Bölüm-6
    9 Tek Boyutlu Schrödinger Eşitliği: Sınırlı ve Sınırsız olmayan Sistemler. K1-Bölüm-7
    10 Harmonik Osilatör ve Harmonik Osilatör Potansiyelli Sistemlerin Çözümü YK1-Bölüm-3
    11 Tek Boyutlu Bariyer Problemi, Tünelleme, Potansiyel Bariyerinde Saçılma, WKB Yaklaşımı, Momentum Uzayı YK1-Bölüm-3
    12 Sonlu Potansiyel Kuyu; Periyodik Örgü; Enerji Bandları; Bazı İkinci dereceden Serbestliğe Sahip Basit Problemler YK1-Bölüm-3
    13 Merkezi Potansiyeller: Kartezyen Koordinatlarda ve Küresel Koordinatlarda Serbest Parcacık; Rijit Rotor; Açısal Momentum ve Açısal Momentum Operatörleri-I K1-Bölüm-10
    14 Merkezi Potansiyeller: Kartezyen Koordinatlarda ve Küresel Koordinatlarda Serbest Parcacık; Rijit Rotor; Açısal Momentum ve Açısal Momentum Operatörleri-II K1-Bölüm-10
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster