Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin kapsamı ve işleme yöntemi hakkında bilgilendirme. Organik tarım hakkında genel bilgi verme.
|
|
2
|
Organik tarımın geçmişten günümüze tarihi hakkında bilgi verilmesi. Ödevlerinin verilmesi.
|
|
3
|
Organik tarım prensipleri.
|
|
4
|
Organik tarımda ekim nöbeti. Kısa süreli sınav.
|
|
5
|
Organik tarımda yeşil gübreleme ve örtü bitkileri.
|
|
6
|
Organik tarımda biyolojik zararlı kontrolü.
|
|
7
|
Organik tarımda malç yapma, yakma, bariyerler ve kayıt tutma.
|
|
8
|
Yem bitkilerinin tanımı, önemi ve sınıflandırılması. Ara sınav.
|
|
9
|
Yem bitkileri ekiminde tohum yatağı hazırlığı ve ekim yöntemleri.
|
|
10
|
Yem bitkileri ekim alanı ve hayvan varlığının mevcut durumu, yem bitkilerinde mineral madde kompozisyonu ve tohum(luk) üretimi.
|
|
11
|
Yem bitkileri yetiştiriciliğinde fizyolojik kavramlar, organik tarım mevzuat uygulamaları hakkında bilgilendirme. Dönem başında verilen ödevlerin öğrenciler tarafından teslim edilmesi.
|
|
12
|
Baklagil yem bitkileri. Kısa süreli sınav.
|
|
13
|
Buğdaygil yem bitkileri.
|
|
14
|
Diğer familyalardan yem bitkileri
|
|