ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Serin İklim Tahılları ORG215 GÜZ 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Serin iklim tahılları ve özelliklerini tanımlar.
    2-Serin iklim tahıllarının Türkiye ve Dünya ticaretindeki önemini yorumlar.
    3-Serin iklim tahıllarının botanik yapısını, adaptasyonunu ve kalite faktörlerini kategorize eder.
    4-Serin iklim tahılları yetiştiriciliğini yönetir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler3011515
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   106
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,53 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Serin iklim tahıllarının botanik özellikleri K1 - K2
    2 Serin iklim tahıllarının Dünyada ve Türkiyedeki ekonomik önemi K1 - K2
    3 Serin iklim tahıllarının adaptasyonu, sıcaklık, nem ve toprak istekleri-I K1 - K2
    4 Serin iklim tahıllarının adaptasyonu, sıcaklık, nem ve toprak istekleri-II K1 - K2
    5 Serin iklim tahıllarında kök ve kardeşlenme, toprak üstü organları-I K1 - K2
    6 Serin iklim tahıllarında kök ve kardeşlenme, toprak üstü organları-II K1 - K2
    7 Serin iklim tahıllarının standardizasyonu ve kalite faktörleri-I K1 - K2
    8 Serin iklim tahıllarının standardizasyonu ve kalite faktörleri-II K1 - K2
    9 Serin iklim tahıllarının depolanması K1 - K2
    10 Buğday yetiştiriciliği K1 - K2
    11 Arpa yetiştiriciliği K1 - K2
    12 Yulaf yetiştiriciliği K1 - K2
    13 Çavdar yetiştiriciliği K1 - K2
    14 Tritikale yetiştiriciliği K1 - K2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kün, E. (1994). Tahıllar-I (Serin İklim Tahılları). Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara. K2. Geçit, H.H., Çiftçi, C.Y., Emeklier, H.Y., İkincikarakaya, S., Adak, M.S., Kolsarıcı, Ö., Ekiz, H., Altınok, S., Sancak, C., Sevimay, C.S. ve Kendir, H. (2011). Tarla bitkileri. Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Serin iklim tahılları konusunda mesleki bilgi ve deneyim kazandırma.
    Dersin İçeriği Serin iklim tahılları sınıfına giren bitkiler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular. -
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. -
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar. 2
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular. -
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür. -
    8 Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 3
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır. 3
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster