ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sıcak İklim Tahılları ORG216 BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sıcak iklim tahılları ve özelliklerini tanımlar.
    2-Sıcak iklim tahıllarının Türkiye ve Dünya ticaretindeki önemini yorumlar.
    3-Sıcak iklim tahıllarının botanik yapısını, adaptasyonunu ve kalite faktörlerini kategorize eder.
    4-Sıcak iklim tahılları yetiştiriciliğini yönetir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler3012020
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3012020
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012525
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   107
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,57 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sıcak iklim tahıllarının botanik özellikleri K1 - K2
    2 Sıcak iklim tahıllarının Dünyada ve Türkiyedeki ekonomik önemi K1 - K2
    3 Sıcak iklim tahıllarının adaptasyonu, sıcaklık, nem ve toprak istekleri-I K1 - K2
    4 Sıcak iklim tahıllarının adaptasyonu, sıcaklık, nem ve toprak istekleri-II K1 - K2
    5 Sıcak iklim tahıllarında kök ve kardeşlenme, toprak üstü organları-I K1 - K2
    6 Sıcak iklim tahıllarında kök ve kardeşlenme, toprak üstü organları-II K1 - K2
    7 Sıcak iklim tahıllarının standardizasyonu ve kalite faktörleri-I K1 - K2
    8 Sıcak iklim tahıllarının standardizasyonu ve kalite faktörleri-II K1 - K2
    9 Sıcak iklim tahıllarının depolanması K1 - K2
    10 Mısır yetiştiriciliği K1 - K2
    11 Çeltik yetiştiriciliği K1 - K2
    12 Sorgum yetiştiriciliği K1 - K2
    13 Darılar yetiştiriciliği K1 - K2
    14 Kuşyemi yetiştiriciliği K1 - K2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Kün, E. (1994). Tahıllar-II (Sıcak İklim Tahılları). Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara. K2. Geçit, H.H., Çiftçi, C.Y., Emeklier, H.Y., İkincikarakaya, S., Adak, M.S., Kolsarıcı, Ö., Ekiz, H., Altınok, S., Sancak, C., Sevimay, C.S. ve Kendir, H. (2011). Tarla bitkileri. Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sıcak iklim tahılları konusunda mesleki bilgi ve deneyim kazandırma.
    Dersin İçeriği Sıcak iklim tahılları sınıfına giren bitkiler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular. -
    2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar. -
    3 Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetlerin ana hatlarını gösterir. -
    4 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar. -
    5 Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini planlar. 2
    6 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri uygular. -
    7 Organik bitki koruma yöntemlerini yürütür. -
    8 Edindiği bilgileri pratik olarak kullanır. 3
    9 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanır. 3
    10 Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı tanımlar ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster