ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İç Mekan Süs Bitkileri PSB212 BAHAR 2+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İç mekan süs bitkilerini familya, cins ve türleri ile tanır.
    2-İç mekan süs bitkilerinde yapılması gereken bakım işlemlerini planlar.
    3-Tasarım ilkeleri doğrultusunda iç mekan bitkileri ile tasarım yeteneğini tamamlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler1011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)25188
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4011212
    Uygulama(iç mekan bitkilerinin tanıtılması) 2514114
    Toplam İş Yükü(Saat)   128
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,27 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Süs bitkilerinin sınıflandırılması ve iç mekan süs bitkilerinin süs bitkileri içerisindeki yeri ve önemi, dünyada ve ülkemizde iç mekan süs bitkileri üretimi, pazar durumu ve sorunları, D1
    2 İç mekan süs bitkilerinin tanımı, sınıflandırılması ve kullanım amaçları D1
    3 İç mekanda bitkisel tasarım ilkeleri ve tasarımda belirleyici faktörler K1
    4 İç mekan süs bitkilerinde saksı harcının hazırlanması ve bakım işlemleri (sulama, gübreleme, saksı değiştirme) budama, hastalık ve zararlılarla mücadele vb.) D2
    5 İç mekan süs bitkilerinde bakım işlemleri (budama, destek sağlama, hastalık ve zararlılarla mücadele) K2
    6 İç mekan süs bitkilerinde üretim yöntemleri K2
    7 Atatürk çiçeği (euphorbia pulcherrima) yetiştiriciliği D2
    8 Sardunya (pelergonium x hortorum) yetiştiriciliği D2
    9 Siklamen (cylamen persicum) yetiştiriciliği D2
    10 Açelya (rhododendron x hortorum) yetiştiriciliği D2
    11 Küpe (fuchsia x hybridus d.c.) yetiştiriciliği D2
    12 Mine (lantana camara) yetiştiriciliği D3
    13 Ortanca (hydrangea) yetiştiriciliği D3
    14 Afrika menekşesi (saintpaulia ionantha) yetiştiriciliği D3
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Elif KARACA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Yazgan M. E., Uslu, A., ve Tanrıvermiş, E. (2003). İç mekanda Bitkisel Tasarım. SASBÜD, İzmir. K2. Demirbaş, R. A. (2010). Süs Bitkileri Yetiştiriciliği. Samsun İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi, Samsun.
    Yardımcı Kitap D1.http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/İç%20Mekân%20Bitkileri.pdf D2.http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Çiçekleri%20Gösterişli%20İç%20Mekân%20Süs%20Bitkileri%20Yetiştiriciliği%20-%201.pdf D3.http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Çiçekleri%20Gösterişli%20İç%20Mekân%20Süs%20Bitkileri%20Yetiştiriciliği%20-%202.pdf
    Dersin Amacı Süs bitkilerinin önemli bir parçasını oluşturan iç mekan süs bitkilerini tanımak, genel özellikleri, bakım işlemleri, üretim yöntemleri ve tasarımı hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği İç mekan bitkilerinin sınıflandırması, genel özellikleri, bakım işlemleri, üretim yöntemleri, iç mekanda bitkisel tasarımın amaçları, dikkate alınan çevresel koşullar, ülkemizde iç mekan bitkisi olarak yetiştirilen önemli bazı familya, cins ve türler, bu türler hakkında detaylı bilgiler
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Peyzaj ve Süs Bitkileri alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri yorumlar, edindiği bilgilerin doğruluğunu, güvenilirliğini ve güncelliğini değerlendirir, yapı malzemeleri ile süs ve çim bitkilerinin tanınması, üretimi, kullanımı ve bakımını yürütür. 2
    2 Alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olguları tanımlar, sorunları analiz eder, çözer, edindiği bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanır. -
    3 Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür, ekip üyesi olarak öngörülemeyen sorunları çözmede sorumluluk alır ve sorumluluğu altında çalışanları organize eder. -
    4 Alanı ilgili edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirerek öğrenme gereksinimlerini analiz eder, etkin bir şekilde değerlendirir ve yaşam boyu öğrenmenin bilincini gösterir. -
    5 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle yazılı ve sözlü iletişim yollarıyla paylaşır. -
    6 Bilgisayar ve bilgi iletişim teknolojilerini mesleki gelişimini destekleyecek düzeyde kullanır. -
    7 Alanıyla ilgili verilerin toplanması, uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve kültürel değerlere takip eder, çevre sorunlarına duyarlı davranarak çözüm yollarına ilişkin hareket eder, ilgili meslek disiplinleri arasında koordine bir şekilde müdahalede bulunur. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster