ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Enzim Bilimi ve Teknolojisi GMÜ421 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Enzim bilimi ve teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur.
    2-Enzim aktivitesine etki eden faktörler hakkında bilgi sahibi olur.
    3-Enzim kinetiği ve enzim aktivitesi kavramlarını öğrenir.
    4-Gıda endüstrisinde enzimlerin önemi, enzim aktivitesi tayini ve enzim deaktivasyonu konularında bilgi sahibi olur.
    5-Gıda analizlerinde enzimlerin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Deniz BAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Baran ÖNAL ULUSOY, Yrd. Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL, Yrd. Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Kaynaklar 1. Whitehurst, R. J., 2003. Enzymes in Food Technology. Sheffield Academic Press & CRC Press. 2. Rastall, R., 2007. Novel Enzyme Technology for Food Applications. Woodhead Publishing Limited, England.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda Mühendisliği öğrencilerine enzim bilimi ve teknolojisi hakkında temel ve gerekli bilgiler vermek.
    Dersin İçeriği Enzimler, enzimlerin sınıflandırılması, enzim aktivitesi, enzim aktivitesine etki eden faktörler, enzim kinetiği, enzimlerin gıda endüstrisindeki önemi, kullanım alanları, gıda analizlerinde enzimlerin önemi, enzim saflaştırma ve izolasyon
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster