ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Kimyası Laboratuvarı GMÜ304 BAHAR 0+2 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdaların temel bileşenlerinin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenir
    2-Gıdaların üretimi sırasında meydana gelen kimyasal değişimleri belirlemeyi öğrenir
    3-Gıdalarda kalite kavramını oluşturan özellikleri ve kalite değişimine yol açan etmenleri öğrenir
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011212
    Proje0000
    Laboratuar 30000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   64
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,13 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Laboratuarın tanıtımı ve laboratuarda çalışma prensipleri konusunda bilgilendirme
    2 numune alma yöntem ve kuralları, analiz sonuçlarının raporlanması
    3 kuru madde tayinleri
    4 kül tayinleri
    5 asitlik ve ph tayinleri
    6 sıvılarda özgül ağırlık belirleme yöntemleri
    7 nişasta tayini
    8 toplam şeker tayini
    9 toplam yağ tayini
    10 toplam protein tayini
    11 Besinsel lif analizi
    12 enzim deneyleri
    13 askorbik asit tayini
    14 tuz tayini
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Didar ÜÇÜNCÜOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş. Gör. Hilal Gülüşür Mühendis, Ahmet Gülmen
    Kaynaklar 1-A.O.A.C. 2000. Official Methods of Analysis. Association of Analytical Chemist. EUA. 2-Laboratuvar deney föyü. 3-TSE Gıda Standartları
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin laboratuar uygulamaları aracılığıyla öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Gıdalardaki temel bileşenlerin kimyasal özelliklerinin belirlenmesine yönelik laboratuar uygulamaları
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi 3
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisi 3
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi 4
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme becerisi 2
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisi. -
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma becerisi -
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi 2
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim -
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanarak ulaşabilme becerisi 3
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip edebilme 4
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama becerisi 2
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma becerisi -
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci 2
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci -
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisi -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster