Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Peynire işlenecek sütün özellikleri
|
|
2
|
Sütün ısıl işlemi
|
|
3
|
Kazein kimyası ve süt pıhtılaşma kimyası
|
|
4
|
Peynir mikrobiyolojisi
|
|
5
|
Peynir starter kültürleri
|
|
6
|
Peynirde olgunlaşma
|
|
7
|
Peynirin beslenme ve sağlık etkisi
|
|
8
|
Beyaz peynir üretim teknolojisi
|
|
9
|
Kaşar peyniri üretim teknolojisi
|
|
10
|
Tulum Peyniri Üretim teknolojisi
|
|
11
|
Süzme peynir ve Labne
|
|
12
|
Eritme peynir üretim teknolojisi
|
|
13
|
Yabancı tip peynirler
|
|
14
|
Yabancı tip peynirler
|
|