ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hijyen ve Sanitasyon GMÜ423 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyonun gerekli şekilde yerine getirilmesine önderlik eder.
    2-Hijyenik alet ekipman ve işletme tasarımı konularını kavrar.
    3-Kalite yönetim sistemleri hakkında genel bir perspektif sahibi olur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sezin TUTA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Kayardı, S., 2005. Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Sidas Ltd., 213s, İzmir. 2. Lelieveld, H.L.M., Mostert, M.A., Holah, J. and White, B., 2003. Hygiene in Food Processing. Woodhead Publishing Limited, England. 3. Marriott, N.G. and Gravani, R.B., 2006. Principles of Food Sanitation. Springer Inc., USA. 4. Göktan, D. ve Tunçel, G., 2010. Temel Gıda Hijyeni . Meta Basım, İzmir. 5. Göktan, D. ve Tunçel, G., 2010. Gıda İşletmelerinde Hijyen . Meta Basım, İzmir.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilerin gıda kaynaklı hastalıklar, fiziksel, kimyasal ve biyolojik gıda bulaşanları, temizlik, dezenfeksiyon, hijyen ve sanitasyon kavramları, personel hijyeni, ekipman hijyeni ve işletme hijyeni ayrıca hijyenik tasarım konularında bilgi sahibi olmasını sağlamak.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster