Kaynaklar
|
1. Kayardı, S., 2005. Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Sidas Ltd., 213s, İzmir.
2. Lelieveld, H.L.M., Mostert, M.A., Holah, J. and White, B., 2003. Hygiene in Food Processing. Woodhead Publishing Limited, England.
3. Marriott, N.G. and Gravani, R.B., 2006. Principles of Food Sanitation. Springer Inc., USA.
4. Göktan, D. ve Tunçel, G., 2010. Temel Gıda Hijyeni . Meta Basım, İzmir.
5. Göktan, D. ve Tunçel, G., 2010. Gıda İşletmelerinde Hijyen . Meta Basım, İzmir.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin gıda kaynaklı hastalıklar, fiziksel, kimyasal ve biyolojik gıda bulaşanları, temizlik, dezenfeksiyon, hijyen ve sanitasyon kavramları, personel hijyeni, ekipman hijyeni ve işletme hijyeni ayrıca hijyenik tasarım konularında bilgi sahibi olmasını sağlamak.
|