ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Temel Prosesler GMÜ226 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çeşitli gıda ham maddelerinin işleme tekniklerini öğrenir.
    2-proses akış hatlarını oluşturur.
    3-kontrol noktalarını tespit eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu ÖĞR. GÖR. DR. DİDAR ÜÇÜNCÜOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Öztan, A., Et Bilimi ve Teknolojisi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları, Ankara, Genişletilmiş 4. Baskı, 2003. Üçüncü, M., Süt ve Mamülleri Teknolojisi, Meta basım, İzmir, 2005. Bylund G., Dairy Processing Handbook. Tetra Pak Processing Systems, 2003. Kayahan, M., Tekin, A., Zeytinyağı üretim teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2006. Kayahan, M., Yağlı tohumlardan ham yağ üretim teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2004. Kayahan, M., Yemeklik rafinasyon teknolojisi, Filiz matbaacılık San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, 2005. Cemeroğlu, B., Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt I, Nobel yayınevi, 2011. 5. Cemeroğlu, B., Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt II, Nobel yayınevi, 2011 Hoseney, R.C., Principles of Cereal Science and Technology, American Association of Cereal Chemists, 1994. Elgün, A., Ertugay, Z., Tahıl İşleme Tkenolojisi,Atatürk Üniversitesi Yayınları No:718, Erzurum, 2002.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sektörde uygulanan proseslerin tanıtılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği gıda endüstrisinde işleme/paketleme/muhafaza gibi tüm alanlarda kullanılan prosesler hakkında genel bilgiler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster