ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Haberleşme Ağları EEM436 BAHAR 3+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sayısal iletişim sistemlerinin ve bilgisayar ağlarının yapısını tanımlar
    2-Bilgisayar ağları ve iletişim protokollerini tanımlar
    3-Bilgisayar ağları tasarlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Halil Tanyer EYYUBOGLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Öner, B. D., Bilgisayar ağları : mimarisi, veri iletişimi hizmetleri ve ağ aygıtları, Papatya, İst. K2-Andrew, S., Tanenbaum, Computer networks, Prentice-Hall
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sayısal iletişim sistemlerinin ve bilgisayar ağlarının yapısını anlatmak. Bilgisayar ağları ve iletişim protokolleri hakkında bilgi vermek. Temel bilgisayar ağ mimarilerini anlatıp, ağ sistemlerinin tasarımında seçebilecekleri teknolojileri belirleyici bilgileri kazandırmak
    Dersin İçeriği Bilgisayar ağlarına giriş, Ağ donanımları.Ağ yazılımları, Ağ servisleri, Referans modelleri.Haberleşme servisleri ve örnek uygulamalar.Fiziksel Katman, kabloar , iletim standartları, ISDN ve ATM`de fiziksel katman.Hücresel radyo ve Uydular, Fiziksel katman ağ cihazlar. Veri Bağlantı katmanı, giriş ve protokoller.Köprü ve Anahtarlar, Yüksek hızlı ağlar.Ağ Katmanı, giriş ve protokoller, yönlendiriciler.Yönlendirme Protokolleri.İletim Katmanı.Alan adı Sistemi (DNS), Giriş ve amacı, mimari.Ağ yönetimi ve Ağ güvenliği, Ağ yönetimi amaçları, Ağ ynetimi mimarisi ve yönetim protokolleri, Ağ güvenliği ve önemi.Ağ Standartları, Donanım, yazılım ve iletim standartları ve uygulamaları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster