ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Travma ACL205 GÜZ 5+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Travma vakalarını değerlendirir, genel müdahale ve koruyucu girişimleri uygular.
    2-Travma vakalarında sistem değerlendirmesi yapar ve sorunu saptar.
    3-Travma vakalarında hasta/yaralıya ekiple birlikte uygun pozisyon verir ve ambulansa taşır.
    4-Travma vakalarında hasta/yarılıya ekiple birlikte acil bakım uygular.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Nilay ŞAHİN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Sözen C; İlk Yardım ve Acil Bakım, Sistem Matbaacılık, Göktuğ Basım Yayın; İstanbul, 2006. 2. Kocatürk C; Yeni Kılavuza Göre Düzenlenmiş İlkyardım Kitabı. Tumer Eğitim Yayıncılık Ltd. Şti, Ohan Matbaacılık, 4. Baskı, İstanbul,2005.
    Yardımcı Kitap 1. Şelimen D; Kuğuoğlu S; Aslan E. F; Olgun N;, Acil Bakım. Yüce A.Ş, Tavaslı Matbaası, Genişletilmiş 3. Baskı, İstanbul, Mart 2004. .
    Dersin Amacı Travma ve travma sonucu oluşan etkileri kavrama, etkilenen vücut bölgelerine ve sistemlere uygun acil bakımı ekip ile işbirliğinde yapma ve uygun transport becerilerini kazandırma amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Travma vakalarında muayene ve genel yaklaşım, sistem travmaları, pediatrik-geriatrik ve gebelik travmaları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster