ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hayvancılık İşletme Ekonomisi LVS156 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel ekonomik kavramları ve prensipleri açıklar.
    2-Ekonomik hayvancılığı tanımlar.
    3-Hayvancılık işletme çeşitlerini ve özelliklerini açıklar.
    4-Hayvansal ürünlerde pazarlama ve örgütlenme konularını açıklar.
    5-Türkiye?deki hayvancılığın yapısı ve hayvancılık politikalarının ekonomik yansımalarını değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Emin BOZKURT
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Rehber, E., Tipi, T. (2005) Tarımsal İşletmecilik ve Planlama, U.Ü. Basımevi Müdürlüğü, Bursa. Rehber, E., Çetin, B. (1998) Tarım Ekonomisi,Yayın No: 10, Vipaş A.Ş., Bursa.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Temel ekonomik yaklaşımlar, kavramlar ve hayvancılık işletmeleri için gerekli olan sınırlı üretim kaynaklarından azami ölçüde yararlanma ilkelerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Ekonomi Biliminde Temel Kavramlar ve Ekonomik Modeller; Fiyat Sistemi ve Piyasa Fiyatının Oluşumu; Hayvansal Ürünlerin Arz ve Talep Özellikleri; İşletmecilikte Bazı Temel Kavram ve İlkeler I;İşletmecilikte Bazı Temel Kavram ve İlkeler II; İşletme, Tarım İşletmesi Kavramları ve Hayvancılık İşletmelerinin Tanımlanması; Hayvancılık İşletmelerinde Üretim Faktörlerinin Tedariki ve Üretim Planlaması; Hayvancılık İşletmelerinin Sermaye Yapıları ve Faaliyet Sonuçlarının Analizi I; Hayvancılık İşletmelerinin Sermaye Yapıları ve Faaliyet Sonuçlarının Analizi II; İşletme Ekonomisi; Hayvancılık İşletmelerinde Önemli Maliyet Unsurları ve Hayvansal Ürünlerin Maliyetlerinin Hesaplanması; Hayvancılığın Türkiye Ekonomisindeki Yeri, Önemi ve Sorunları; Hayvancılık Organizasyonları ve Türkiye?deki Hayvancılık Politikaları; Pazarlama ve Hayvansal Ürünlerin Pazarlanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster