Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve genel mikrobiyolojiye giriş
|
|
2
|
Bakterilerin genel özellikleri
|
|
3
|
Bakterilerin genetik özellikleri
|
|
4
|
Bakterilerin patojenik özellikleri
|
|
5
|
Antimikrobiyel yaklaşımlar
|
|
6
|
Bakteriyolojik laboratuvar yöntemleri
|
|
7
|
Bakteriyolojide kullanılan önemli genetik tabanlı testler
|
|
8
|
Bağışıklığın temel kavramları
|
|
9
|
Seroloji
|
|
10
|
Yuvarlak biçimli bakteriler ve sebep oldukları önemli hastalıklar
|
|
11
|
Çomak biçimli bakteriler ve sebep oldukları önemli hastalıklar
|
|
12
|
Sarmal biçimli bakteriler ve sebep oldukları önemli hastalıklar
|
|
13
|
Mikoplazmalar ve sebep oldukları önemli hastalıklar
|
|
14
|
Mantarlar, mayalar ve sebep oldukları önemli hastalıklar
|
|