ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Su Ürünleri Yetiştiriciliği LVS251 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Balık türlerinin temel biyolojik özelliklerini açıklar.
    2-Balık türlerinin ayırt edici biyolojik özelliklerini yazar.
    3-Türe özgü yetiştiricilik yöntemlerini örnek verir.
    4-Damızlık ve yavru bakımını açıklar.
    5-Balık hastalıklarına örnekler verir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)13226
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 15166
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3511010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011212
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   82
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,73 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri K1/Bölüm 1
    2 Kültür balıkçılığının önemi K1/Bölüm 2
    3 Balık biyolojisi I K1/Bölüm 3
    4 Balık biyolojisi II K1/Bölüm 4
    5 Kültürel balık türleri I K1/Bölüm 5
    6 Kültürel balık türleri II K2/Bölüm 6
    7 Balık yetiştiriciliği yöntemleri K2/Bölüm 7
    8 Balık yetiştiriciliği yöntemleri ve ekipmanları K2/Bölüm 8
    9 Damızlık yetiştiriciliği ve üretim K2/Bölüm 9
    10 Yavru bakımı K2/Bölüm 10
    11 Balık besleme, yemleme ve yem katkı maddeleri K2/Bölüm 11
    12 Balık hastalıkları ve tedavi yöntemleri I K2/Bölüm 12
    13 Balık hastalıkları ve tedavi yöntemleri II K2/Bölüm 13
    14 Avrupa kültür balıkçılığının geleceği K2/Bölüm 14
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Serdal TARHANE
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Serdal Tarhane

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Demir, E., Eseceli, H., Akbulut, M., Demir, B., Özcan, A., vd. (2014) Avrupa Balık Yetiştiriciliği El Kitabı, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir. Çağıltay, F. (2011) İçsu Balıkları Yetiştiriciliği, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. Tekelioğlu, N., Sarıhan, E. (2005) Balık Üretimi, Nobel Kitabevi, Adana.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Balık yetiştiriciliğinde kullanılan balık türlerinin, özelliklerinin ve yetiştiriciliğinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri; Kültür balıkçılığının önemi; Balık biyolojisi I; Balık biyolojisi II; Kültürel balık türleri I; Kültürel balık türleri II; Balık yetiştiriciliği yöntemleri; Balık yetiştiriciliği yöntemleri ve ekipmanları; Damızlık yetiştiriciliği ve üretim; Yavru bakımı; Balık besleme, yemleme ve yem katkı maddeleri; Balık hastalıkları ve tedavi yöntemleri I; Balık hastalıkları ve tedavi yöntemleri II; Avrupa kültür balıkçılığının geleceği.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster