Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
|
2
|
Sağlık ve Beslenme
|
|
3
|
Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri
|
|
4
|
Yeterli ve Dengeli Beslenme İlkeleri
Obozite ve Yol Açtığı Sorunlar
|
|
5
|
Enerji Gereksinimi
|
|
6
|
İdeal Boy ve Kilo Hesaplanması, Besin Grupları ve Besin Pramidi
|
|
7
|
Besin Öğelerine Giriş
Karbonhidratlar, Proteinler, Yağlar
|
|
8
|
Vitaminler, Mineraller ve Su
|
|
9
|
Vitaminler, Mineraller ve Su
|
|
10
|
Hasta Beslenmesinde Genel İlkeler
Standart Hastane Diyetleri
Diyet Mutfağı- Hastayı Besleme ve Diyet
|
|
11
|
Kardiyovasküler Hastalığı Olanlarda Beslenme
|
|
12
|
Diyabette Beslenme
|
|
13
|
Kanserli Hastalarda Beslenme
|
|
14
|
Hastaya Yemek Yedirme
|
|