ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğa Koruma CES112 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğa koruma, doğal kaynak, yaban hayatı, biyolojik çeşitlilik gibi temel kavramları tanımlar.
    2-Doğa-insan ilişkileri ve çevre sorunlarının nedenlerini sıralar.
    3-Korunan alanların sınıflandırılması, yönetim amaçları ve işlevlerini yorumlar
    4-Doğa korumayla ilgili ulusal ve uluslararası kurum-kuruluşların çalışmaları ve bu çalışmaların doğa koruma açısından önemi hakkında örnek verir.
    5-Koruma teknikleri ve uygulamalarını karşılaştırmalı olarak sıralar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Okan ÜRKER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Primack, R.B.(2012). Koruma Biyolojisi (5.baskı). A.A. Dönmez, E.O. Dönmez (ed.) Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. K2. Ülgen, H., Zeydanlı, U. (ed.) (2008). Orman ve Biyoçeşitlilik (1.baskı). Doğa Koruma Merkezi Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Doğal habitatları korumak için özellikle henüz doğallığı bozulmamış alanların kontrol altına alınması ve nasıl yönetilmeleri gerektiğini açıklamaktır.
    Dersin İçeriği Doğa korumayla ilgili temel kavramlar, doğa-insan ilişkileri ve çevre sorunlarının nedenleri, doğa korumanın tarihsel gelişimi, korunan alanların yönetim planlaması, korumaya ilişkin vaka incelemeleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster