Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğretim Görevlisi Elif PAÇAL
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Dr. Öğretim Üyesi Okan ÜRKER
Doç. Dr. Ülkü Nihan YAZGAN TAVŞANOĞLU
|
Kaynaklar
|
K1) Keskin, M.C. (2018). Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Çevreye ve Ekonomiye Etkisi, Mali Hizmetler Uzmanlığı, Uzmanlık Tezi, 177 Sayfa, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Ankara.
K2) MEGEB (2011). Radyasyon Kirliliği, Yayın No: 850CK0033
K3) MEGEB (2011). Radyoloji-Radyasyonun Zararlı Etkileri, Yayın No: 725TTT055
K4) Kalem, S. (2018). Türkiye`nin Ekolojik Ayak İzi Raporu. WWF-Türkiye, İstanbul.
K5) Arslan, A. (2019). Enerji Yönetimi Sunumu. Ankara Üniversitesi, Ankara.
K6) Keskin, M.T. (2019). Enerji Politikalarının İklim Değişikliği İle Mücadeledeki Yeri. İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1) Morgil, İ. (2019). Nükleer Enerji, Portfolyo Çalışması.
YK2) Tatar, O. (2018). Uluslar Arası Karbon Ticareti ve İzmir`in Karbon Ayak İzi`nin Belirlenmesi.
YK3) TMMOB, Elektrik Mühendisleri Odası (2012). Enerji Verimliliği Raporu. ISBN: 978-605-01-0275-8, EMO Yayın No: GY/2012/3.
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı; her türlü enerji kaynağı hakkında temel bilgileri sunarak, çevre sağlığı açısından bu kaynakların çevresel yönetimi (enerji verimliliği, korunma tedbirleri, iklim değişikliği ile mücadele vb.) hakkında öğrencilere teorik ve pratik uygulamaların tanıtılmasını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Fosil Enerji Kaynakları, Radyasyon, Nükleer Enerji, Enerji Kaynağı Üretim Tesisleri Ve Prosesleri, İlgili Mevzuat, Çevre Sağlığı Açısından Enerji Kaynakları, Olası Acil Durumlarda Çevresel Yönetim Tedbirleri Ve Uygulamaları.
|