ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Çevre Mikrobiyolojisi CES107 GÜZ 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mikrorganizmaların sınıflandırılmasını, yapılarını ve üreme özelliklerini tanımlar.
    2-Tıbbi özellikleri olan mikroorganizmaları listeler.
    3-Mikrobiyolojik tanıda yararlanılan test yöntemlerini tanımlar.
    4-Sterilizasyon ve dezenfeksiyon uygulama yöntemlerini özetler.
    5-Su, atık su, ve katı atık mikrobiyolojisi ile hastalıklar ve mikrobiyolojini örneklendirir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)13339
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 10166
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   122
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,07 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizmaların sınıflandırılması K1-Bölüm-1
    2 Hücre tanımı ve sınıflandırılması K1-Bölüm-4
    3 Mikroskoplar ve boyama yöntemleri K1-Bölüm-2
    4 Mikroorganizmaların sayım ve izolasyon yöntemleri K1-Bölüm-2
    5 Mikroorganizmaların özellikleri, fizyolojisi ve gelişme gereksinimleri K1-Bölüm-3
    6 Bakteri, virüs ve mantarların yapısal özellikleri, üremesi ve identifikasyonu K1-Bölüm-5-6-7
    7 Mikrobiyolojik inceleme için örnek alma ve laboratuvara ulaştırma, Besiyerleri ve ekim yöntemleri K1-Bölüm-3
    8 Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve uygulama yöntemleri K1-Bölüm-2
    9 Faydalı mikroorganizmalar ve döngüleri K1-Bölüm-3
    10 Su ve atık su mikrobiyolojisi K1-Bölüm-10
    11 Kirli su artıma sistemleri ve atık suların arıtımı K2-Bölüm-8
    12 Çamur ve katı atık mikrobiyolojisi K1-Bölüm-10
    13 Katı atıkların ve çamurun iyileştirilmesi K2-Bölüm-8
    14 Hastalıklar ve mikrobiyolojisi K1-Bölüm-11
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi İlker ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları
    Kaynaklar K1. Samsunlu, A (2017). Genel Mikrobiyoloji ve Çevre Mühendisliği Mikrobiyolojisi(1. Baskı), Birsen Yayınevi, İstanbul K2. Ünyayar, A (2018). Çevre Mikrobiyolojisi ve Biyoteknolojisi(1. Basım), Atlas Akademi, Konya
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Mikroorganizmalar hakkında genel bilgi, mikrobiyal metabolizma, su, atık su ve katı atık mikrobiyolojisi ile hastalıklar ve mikrobiyoloji konularında bilgi ve beceri sahibi olunması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizmaların sınıflandırılması, Hücre tanımı ve sınıflandırılması, Mikroskoplar ve boyama yöntemleri, Mikroorganizmaların sayım ve izolasyon yöntemleri, Mikroorganizmaların özellikleri, fizyolojisi ve gelişme gereksinimleri, Bakteri, virüs ve mantarların yapısal özellikleri, üremesi ve identifikasyonu, Mikrobiyolojik inceleme için örnek alma ve laboratuvara ulaştırma, Besiyerleri ve ekim yöntemleri, Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve uygulama yöntemleri, Faydalı mikroorganizmalar ve döngüleri, Su ve atık su mikrobiyolojisi, Kirli su artıma sistemleri ve atık suların arıtımı, Çamur ve katı atık mikrobiyolojisi, Katı atıkların ve çamurun iyileştirilmesi, Hastalıklar ve mikrobiyolojisi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanır. 4
    2 Ekosisteme ait temel bileşenler hakkında detaylı bilgi sahibi olur -
    3 Çevre kirliliği, ölçüm ve arıtım yöntemleriyle ilgili bilgi sahibi olur. -
    4 Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olur. -
    5 İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olur. -
    6 Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanır. -
    7 Çevre sağlığı alanıyla ilgili sektörlerde işleyiş süreçlerini yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanır. 5
    8 Disiplinler arası bireysel ve takım halinde çalışabilme ve sorumluluk alma becerisine sahip olur. 5
    9 Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilme becerisini kazanır. -
    10 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanır. -
    11 Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü iletişim kurma tekniklerine hâkim olur. -
    12 Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçer ve etkin bir şekilde kullanır. 5
    13 Alanı ile ilgili yasal mevzuat hakkında bilgi sahibi ve yorumlama yeteneğine sahip olur. -
    14 Alanı ile ilgili evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olur. 4
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster