| 
                            Hafta
                         | 
                        
                            Konular
                         | 
                        
                            Ön Hazırlık
                         | 
                        
                    
                    
                 
            
                
                    | 
                        1
                     | 
                    
                        Dersin tanıtımı: Giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-1
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        2
                     | 
                    
                        Mikrobiyoloji Laboratuvarı Tanıtımı, Mikrobiyoloji laboratuvarında uyulması gereken kurallar
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-2
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        3
                     | 
                    
                        Mikroskop Kullanımı, çeşitli mikroskop türleri
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-2
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        4
                     | 
                    
                        Çeşitli tespit yöntemleri ve preparat yapımı
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-1
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        5
                     | 
                    
                        Basit boyama yöntemleri ve mikroskopta inceleme
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        6
                     | 
                    
                        Bileşik yöntemleri (Gram ve EZN) ve mikroskopta inceleme
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-9, K-2, Bölüm-7
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        7
                     | 
                    
                        Sterilizasyon yöntemleri
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-10
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        8
                     | 
                    
                        Dezenfeksiyon yöntemleri
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-7, K-2, Bölüm-4
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        9
                     | 
                    
                        Besiyeri hazırlanması ve dökümü
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-8
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        10
                     | 
                    
                        Besiyeri ekim, izolasyon ve pasaj yöntemleri
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-9
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        11
                     | 
                    
                        Bakterilerin ayrımı ve identifikasyonu
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-11
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        12
                     | 
                    
                        Tıbbi mikrobiyoloji laboratuvarında çalışma alanları
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-12, K-2, Bölüm-6
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        13
                     | 
                    
                        Antibiyotik direnç testleri
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-12
                     | 
                    
                
            
                
                    | 
                        14
                     | 
                    
                        Antibiyotik direnç testlerinin değerlendirilmesi ve yorumlanması
                        
                     | 
                    
                        K-1, Bölüm-12
                     |