Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı, giriş, amaç ve öğrenim hedefleri.
|
|
2
|
Mikroorganizmaların sınıflandırılması, Bakteri, Virus, Mantar, parazit özellikleri, Enfeksiyon oluşumu, belirti, bulgu ve bulaşma yolları
|
K1, Bölüm 1-2
|
3
|
Sindirim sistemi yoluyla bulaşan hastalıklar.
|
K1, K2, Bölüm 2-3
|
4
|
Solunum yolu ile bulaşan hastalıklar.
|
K1, K2, Bölüm 3-4
|
5
|
Deri ve mukoza yolu ile bulaşan hastalıklar.
|
K1,K2, Bölüm 5
|
6
|
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
|
K3, Bölüm 8
|
7
|
Üriner sistem enfeksiyon hastalıkları
|
K1 K2, Bölüm 9
|
8
|
Zoonoz hastalıklar
|
K1, Bölüm 8
|
9
|
Vektörlerle bulaşan hastalıklar
|
K1, Bölüm 5,6
|
10
|
İmmun sistem hastalıkları
|
K3, Bölüm 10
|
11
|
Yaşlıda bağışıklanma
|
K2, K3, Bölüm 1-2
|
12
|
Hastane enfeksiyonları
|
K1, Bölüm 1-2
|
13
|
Dezenfeksiyon- sterilizasyon, Enfeksiyonlardan korunmada izolasyon ve izolasyon yöntemleri
|
K1, Bölüm 11
|
14
|
Enfeksiyon hastalıklardan korunma ve kontrol yöntemleri, Bildirimi zorunlu hastalıklar
|
K1, Bölüm 10-11
|