Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı, kapsamı, gerekçesi, önemi
|
|
2
|
Tarla tarımı sınıflandırması,tarla tarımı içeriği,toprak, su, iklim bakımından tarla tarımı tanımı,
|
|
3
|
Tarla tarımı ve bölgesel tarım sistemleri iklim,su,toprak etkileşimleri , tarımının genel özellikleri, nadas alanları ve ülkemizde nadas için alınabilecek başlıca önlemler
|
|
4
|
Tarla Tarımında ikinci ve üçüncü ürün alma olanakları,toprak işleme, gübreleme yöntemleri
|
|
5
|
Tarla tarımında, su, toprak, iklim etmenlerine göre tarım bölgelerinin oluşumu ve dikkat edilecek özellikler
|
|
6
|
Tarla tarımında suyun, toprağın,iklimin etkileşimleri, önemi,
|
|
7
|
Ülkemizde sulama alanları ,sulama olanaklarının arttırılması önlemler alınması
|
|
8
|
Ara Sınav
|
|
9
|
İklim faktörleri- iklim bölgeleri Türkiye iklim bölgeleri ,iklime göre değişen koşullar
|
|
10
|
Türkiye tarımında tarla tarımını geliştirmek için alınacak önlemler ve yararlanma alanları
|
|
11
|
Tarla tarımı içinde nadas alanlarını azaltma,alınacak önlemler, rotasyonda başlıca bitkilerin uygulanması
|
|
12
|
Tarla tarımında nadas,sulamalı tarım ve nemli tarım uygulamaları ,toprak işleme, gübreleme ,çeşitli farklı uygulamalar
|
|
13
|
Sulanan tarım alanlarının planlanması, rotasyon ürünlerini seçilmesi,sulama olanaklarının sağlanması
|
|
14
|
Hasat ve harman, depolama, muhafaza
|
|