Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tarım ekonomisinin tanımı ve Kapsamı
|
|
2
|
Tarımsal faaaliyet ve özellikleri
|
|
3
|
Tarımın gelişimi
|
|
4
|
Tarımın Türkiye ekonomisindeki yeri- Nüfus ve iş gücü, üretime, toplum beslenmesine katkıları
|
|
5
|
Sanayi sektörüne, milli gelire, dışsatıma katkıları
|
|
6
|
Tarımsal üretim faktörleri-Doğa, Emek (İşgücü)
|
|
7
|
Tarımsal üretim faktörleri-sermaye, girişimci
|
|
8
|
Arasınav
|
|
9
|
Tarım ekonomisinde bazı temel kavram ve ilkeler ile bunların tarımsal işletmecilik kararlarına uygulanması
|
|
10
|
Fiziksel ilişkiler, girdi çıktı ilişkisi ve üretim fonksiyonu, azalan verimler kanunu
|
|
11
|
Tarımsal işletmecilik ? Tarım işletmesi kavramı ve tarım işletmelerinin sınıflandırılması
|
|
12
|
Tarım işletmelerinin sınıflandırılması
|
|
13
|
Tarımsal işletmelrinin özellikleri ve diğer işletmelerle farklı yönleri
|
|
14
|
Tarımda örgütlenme ve kooperatifçilik
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, ıslahı, tohumluk üretimi, bitki genetiği, fizyolojisi, ekolojisi, biyoteknolojisi ve mera ıslahı konularında yeterli alt yapıya sahip olma,
|
4
|
2
|
İlgili oldukları konulardaki sorunları saptama, tanımlama, araştırma ve çözme becerisi; bu amaçla uygun bilimsel analitik yöntemleri ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi,
|
5
|
3
|
Verimli ve kaliteli bir bitkisel üretim için sorunu, bu sorunun bileşenlerini ve sürecini analiz etme, bu bağlamda modern yetiştirme ve ıslahı yöntemlerini uygulama becerisi,
|
2
|
4
|
Uygulamalar için gerekli modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin kullanabilme becerisi,
|
3
|
5
|
Bitki yetiştirme, bitki genetiği ve ıslahı, bitki biyoteknolojisi, tohumculuk konularında tarla ve laboratuar koşullarında deneme planlama, deneme yapma, veri toplama, bulguları bitki yetiştirme ve ıslahı açısından yorumlama becerisi,
|
3
|
6
|
Uygulama alanı ile ilgili çevreyi etkin tanıma uygun materyal ve yöntemi belirleme becerisi,
|
5
|
7
|
Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi,
|
3
|
8
|
Bireysel olarak ve disiplinli takımlarla çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni,
|
5
|
9
|
Sorumluluğu altında çalışanları yönetebilme becerisi,
|
3
|
10
|
Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi,
|
3
|
11
|
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojileri izleme, kullanma ve kendini sürekli yenileme becerisi
|
5
|
12
|
Mesleki ve etik sorumluluk bilinci,
|
5
|
13
|
En az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde alanıyla ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurma
|
1
|
14
|
Çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olma; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olma ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olma, çözüm önerileri sunma ve sorumlularla paylaşma,
|
3
|
15
|
Çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutma, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi
|
3
|