ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yağ Bitkileri YTB204 BAHAR 2+1 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yağ bitkilerinin Türkiye ve dünyadaki önemini tanımlar.
    2-Yağ bitkileri ile ilgili ülkesel üretim projeleri hazırlar.
    3-Yağ bitkilerinin üretim teknikleri konusunda çiftçilere bilgiler aktarır, yağ bitkileri üretiminde karşılaşılan problemlere çözümler getirir,
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Ebru Derelli Tüfekçi

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Elçi, Ş., Kolsarıcı, Ö. & Geçit, H.H. (1987). Tarla Bitkileri, A.Ü. Ziraat Fak. Yayınları: 1008, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. İlisu, K. (1973). Yağ Bitkileri Yetiştirme Ve Islahı, Çağlayan Kitabevi, İstanbul. YK2. İncekara, F. (1965). Yağ Bitkileri Yetiştirme Ve Islahı, Cilt 2, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yay, No: 83.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, yağ bitkileri yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilgi ve beceri kazandırmak, Türkiye?de yağ bitkileri tarımının sorunlarını ve çözüm yollarını bilen tekniker yetiştirmektir.
    Dersin İçeriği Yağ bitkilerinin önemi, Dünyada ve Ülkemizdeki ekim alanları, üretimleri, verimleri, tarihçesi, kökeni, sistematiği, morfolojik ve fizyolojik özellikleri, iklim ve toprak istekleri, münavebe, toprak hazırlığı, çeşit ve tohumluk, ekim, bakım işleri (çapalama, gübreleme, sulama, vb.), hasat ve depolama.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster