Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Alpaslan KUŞVURAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
Er, C. Tütün İlaç ve Baharat Bitkileri, Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. No:1359, 1994.
|
Yardımcı Kitap
|
Er, C. ve M. Yıldız, 2003. KEYF BİTKİLERİ. Ankara Üniv. Ziraat Fakültesi Yayınları. 1534, Ders kitabı 487, 239s., Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Tütün ve ekonomik öneme sahip çay, şerbetçi otu, kişniş, kimyon, anason ve adaçayı gibi bazı ilaç ve baharat bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve adaptasyonu, tarımı, işlenmesi konularında genel ilkeler, verim ve kalite özellikleri açıklanacaktır.
|
Dersin İçeriği
|
-
|