ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türkiye`nin Soğanlı-Yumrulu Bitkileri YTB213 GÜZ-BAHAR 1+1 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye de soğanlı-yumrulu bitkilerini öğrenir,
    2-Bu bitkilerin botanik yapıları (bitkisel özellikleri)?nı bilir,
    3-Soğanlı-yumrulu bitkilerin adaptasyonu (yetiştirilebilmesi) için gerekli olan iklim ve toprak istekleri hakkında bilgi sahibi olur,
    4-Bu bitkilerin ülkemiz açısından önemini öğrenir,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler1011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 103618
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30177
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011212
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   89
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,97 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersle ilgili genel açıklamalar.
    2 Soğanlı-yumrulu bitkilere genel giriş
    3 Soğanlı-yumrulu bitkilere kültüre alınması, sistematiği,
    4 Soğanlı-yumrulu bitkilerin bitkisel özellikleri (botaniği),
    5 Soğanlı-yumrulu bitkilerin toprak ve iklim istekleri, adaptasyonu,
    6 Soğanlı-yumrulu bitkilerin ekim, bakım, gübreleme işlemi,
    7 Soğanlı-yumrulu bitkilerin hasat, hasat olgunluğu,
    8 Ara Sınav
    9 Türkiye nin soğanlı yumrulu bitkileri
    10 Ara Sınav
    11 Ödev sunumu
    12 Ödev sunumu
    13 Ödev sunumu
    14 Ödev sunumu
    15 Ödev sunumu
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Koordinatorü -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Ketenoğlu, O. Ekonomik Bitkiler, Palme Yayıncılık, Ankara, 2003.
    Yardımcı Kitap -
    Döküman Ders notları ve slaytlar
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilere soğanlı-yumrulu bitkilerin botanik özelliklerini öğreterek, bulunduğu iklim şartlarına uygun olarak soğanlı-yumrulu bitkilerin ekiminden hasadına kadar geçen tüm olayları teorik ve uygulamalı olarak öğretmektir.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Tarla bitkilerinin yetiştirilmesi, ıslahı, tohumluk üretimi, bitki genetiği, fizyolojisi, ekolojisi, biyoteknolojisi ve mera ıslahı konularında yeterli alt yapıya sahip olma, 5
    2 İlgili oldukları konulardaki sorunları saptama, tanımlama, araştırma ve çözme becerisi; bu amaçla uygun bilimsel analitik yöntemleri ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi, 5
    3 Verimli ve kaliteli bir bitkisel üretim için sorunu, bu sorunun bileşenlerini ve sürecini analiz etme, bu bağlamda modern yetiştirme ve ıslahı yöntemlerini uygulama becerisi, 4
    4 Uygulamalar için gerekli modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin kullanabilme becerisi, 5
    5 Bitki yetiştirme, bitki genetiği ve ıslahı, bitki biyoteknolojisi, tohumculuk konularında tarla ve laboratuar koşullarında deneme planlama, deneme yapma, veri toplama, bulguları bitki yetiştirme ve ıslahı açısından yorumlama becerisi, 4
    6 Uygulama alanı ile ilgili çevreyi etkin tanıma uygun materyal ve yöntemi belirleme becerisi, -
    7 Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi, 4
    8 Bireysel olarak ve disiplinli takımlarla çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni, -
    9 Sorumluluğu altında çalışanları yönetebilme becerisi, -
    10 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi, -
    11 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojileri izleme, kullanma ve kendini sürekli yenileme becerisi 4
    12 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci, 4
    13 En az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde alanıyla ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurma -
    14 Çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olma; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olma ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olma, çözüm önerileri sunma ve sorumlularla paylaşma, -
    15 Çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutma, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster