ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tohumluk Bilgisi YTB214 GÜZ-BAHAR 2+0 S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tohum ile ilgili temel kavramları tanımlar
    2-Tohumluk üretim tekniklerini uygular
    3-Tohumlukların işlenme tekniklerini uygular
    4-Tarla bitkilerinde tohum üretim esaslarını özetler
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Kaynaklar K1 Şehirali, Sezen, 2002. Tohumluk ve Teknolojisi (Yenilenmiş 3. Baskı). İstanbul. K2 Eser D., Geçit H.H, 2010. Ekoloji. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders kitabı K3 Er, C., Başalma, D., 2020. Tohumluk ve Tohumculuk, Temel ilkeler ve Teknoloji K4 Eser, B., Saygılı, G., İlker, E. (Editörler). Tohum Bilimi ve Teknolojisi, Ege Üniversitesi, Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yayın No.3, İzmir, 2005. K5 Geçit, H.H., Çiftçi, C.Y., Emeklier, H.Y., İkincikarakaya, S., Adak, M.S., Kolsarıcı, Ö, Ekiz, H., Altınok, S., Sancak, C., Sevimay, C.S., Kendir, H., 2009. Tarla Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. Yayın No: 1569, Ders Kitabı: 521, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1 Baran Aras. Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 9(3): 1763-1775, 2019. Türkiye`de Tohumculuk Sektörünün Mevcut Durumu, Sorunlar ve Öneriler YK2 Sağsöz, S. Tohumluk Bilimi, Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 677, Ziraat Fakültesi yayınları No: 302, Erzurum, 1995. YK3 Prof.Dr. Necmi İşler.M.K.Ü.Ziraat Fak. Tarla Bitkileri. Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi ders notları YK4 Prof.Dr. Saliha Kırıcı Ç.Ü.Ziraat Fak.Tarla Bitkileri Ders notları YK5 Prof.Dr. İbrahim Demir. A.Ü.Ziraat Fak. Tarla bitkileri ders notları YK6 Prof.Dr. Nilgün BAYRAKTAR- Prof.Dr. Hakan ULUKAN. A.Ü. Zir. Fak. Tarla Bitkileri. Tohumluk ve teknolojisi ders notları 2016-2017.
    Dersin Amacı Tohumluk ile ilgili temel kavramlar, tohum üretimi, işlenme teknikleri ve depolama ile ilgili hususların uygulanması amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Tohumluk ile ilgili temel kavramlar, Tohumluk üretim şartları, Tohumluk üretimi, Tohumlukların işlenme teknikleri ve tohumlukların depolanması.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster