Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tohumluk ile ilgili temel kavramlar
|
K1 - Bölüm 1
|
2
|
Dünya ve Türkiye`de tohumculuk
|
K1- Bölüm 1
K2 - Bölüm 1
|
3
|
Bitkilerde üreme ve tohumluk
|
K1- Bölüm 2
K3- Bölüm 2
|
4
|
Tohumluk üretiminde ekolojik faktörler
|
K1- Bölüm 3
K2- Bölüm 3
|
5
|
Tohum yapısı, tohum çeşitleri ve tohumda aranan özellikler
|
K1- Bölüm 4
|
6
|
Tohumların elde edilmesi ve tohum ekimi
|
K1- Bölüm 4
K3- Bölüm 4
|
7
|
Tohum çimlenmesi, çimlenme tipleri ve çimlendirmede etkili faktörler
|
K1- Bölüm 5
K2- Bölüm 5
|
8
|
Tohum dormansisi ve giderme yöntemleri
|
K1- Bölüm 6
K2- Bölüm 6
|
9
|
Tohumluk üretimi - I (Koruma, izolasyon, tohum yatağı hazırlama, tohumluk ve aşılanması)
|
K1- Bölüm 7
K3- Bölüm 7
|
10
|
Tohumluk üretimi - II (Ekim zamanı ve yöntemleri, ayıklama, yabancı bitki kontrolü, gübreleme, sulama ve tamamlayıcı tozlama)
|
K1- Bölüm 8
K2- Bölüm 8
|
11
|
Tohumlukların işlenme teknikleri -I (Kurutma, işlenme ve ayrılma)
|
K1- Bölüm 9
K2- Bölüm 8
|
12
|
Tohumlukların işlenme teknikleri - II (Tohum kaplama, delintasyon, paketleme)
|
K1- Bölüm 10
K2-Bölüm 9
|
13
|
Tohumların depolanması
|
K1- Bölüm 11
|
14
|
Endüstri bitkileri, tahıllar ve yemeklik baklagillerde tohumluk üretim esasları
|
K1- Bölüm 12
|