Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Elif KARACA
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Yaltırık, F. & Efe, A. (2000). Dendroloji Ders Kitabı, Gymnospermae-Angiospermae. İ.Ü. Orman Fakültesi Yayınları, İ.Ü. Yayın No:4265, O.F. Yayın No:465, 382 s., İstanbul.
K2 Uzun, G. & Yılmaz, M. (1983). Seralarda Kesme Çiçek Yetiştiriciliği, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları: 169, Ders Kitabı: 1 Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara.
K3 Uzun, G. (2007). Türkiye İç Mekan Bitkileri Tanıtım Kitabı. Floraplus Yayıncılık, İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1Genç, M. (2005). Süs Bitkisi Yetiştiriciliği (Temel Üretme Teknikleri), 1. Cilt. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Yayını, No. 55, Isparta.
YK2 Oral, N. (1987). İç Mekan Süs Bitkileri Özellikleri, Üretimi ve Bakımı.
YK3Altan, S. (1989). Süs Bitkileri Üretim Tekniği. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitapları Yayını, No. 9, Adana.
|
Dersin Amacı
|
Süs bitkilerinin sınıflandırılması, yetiştiriciliği, ülke ekonomisindeki önemi, dış mekan, iç mekan, kesme çiçek yetiştiricilik teknikleri ve pazara hazırlamaya ilişkin tarımsal faaliyetlerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Süs bitkilerinin genel sınıflandırılması, Türkiye ve dünyadaki süs bitkileri ve genel özellikleri, süs bitkilerinin üretim yöntemleri, dış mekan ve iç mekan ve kesme çiçek özellikleri hakkında genel bilgiler.
|