Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
|
Dersi Verenler
|
1-)Öğretim Görevlisi Dilek Akın
|
Ders Yardımcıları
|
Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
|
Kaynaklar
|
K1 Yücel E., Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği, 2010, 1. Baskı. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2101, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1131, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir.
K2 Arslan N. , H. Baydar, S. Kızıl, Ü. Karık, N. Şekeroğlu, A. Gümüşçü. 2015. Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretiminde Değişimler Ve Yeni Arayışlar. TMMOB Ziraat Mühendisliği Odası Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi Bildiriler Kitabı-1 12-16 Ocak 2015 Ankara S. 483-505
K3 Ceylan, A. 1994. Tıbbi Bitkiler II, III. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları No.509, Bornova-İzmir.
K4 Prof Dr. Saliha KIRICI, ZFS-303 Tıbbi ve aromatik bitkiler 2016-2017 Güz dönemi Ders Notları
|
Yardımcı Kitap
|
YK1 Dr. D. Kurt, OMÜ. TAB Standardizasyon, Muhafaza ve Ambalajlama Ders notları 2019-2020.
YK2 Sökmen A., Gürel E. 2002. Sekonder Metabolit Üretimi. Bitki Genetik Mühendisliği ve Uygulamaları. Vol : I, , Selçuk Üniversitesi Basımevi.
YK3 Prof. Dr. Hasan Baydar. Süleyman Demirel Üni. Zir. Fak. Tarla Bitkileri (Genel) ders notları
YK4 Faydaoğlu, E., & Sürücüoğlu, M. S. (2011). Geçmişten günümüze tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanılması ve ekonomik önemi. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, 11(1), 52-67.
YK5 Bayram, E., KIRICI, S., Tansi, S., YILMAZ, G., KIZIL, O. A. S., & TELCİ, İ. (2010). Tibbi ve aromatik bitkiler üretiminin arttirilmasi olanaklari. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasi, Ziraat Mühendisligi VII. Teknik Kongresi (2010), 11-15.
|
Dersin Amacı
|
Tıbbi bitkilerin Dünya ve Türkiye ekonomisindeki önemini belirtmek, tıbbi bitkileri tanıtmak, genel yetiştirme tekniklerini öğretmek, özellikle Türkiye`de ekonomik öneme sahip tıbbi bitkileri tanıtmak ve kültürünün öğretilmesi amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Tıbbi bitkilerin kullanım alanları, sınıflandırılması, Türkiye ve Dünya`da ekonomik öneme sahip tıbbi bitkilerin kültüre alınmasında temel prensipler, Tıbbi bitkilerin kimyasal içeriğindeki değişim ve yetiştiricilik şartları
|