ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Genel Bitki Koruma YTB124 GÜZ 2+0 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal zararlılar ve özellikleri ile ilgili bilgilere sahip olur.
    2-Tarımsal hastalıklar ve özellikleri ile ilgili bilgilere sahip olur.
    3-Tarımsal alanlarda bulunan yabancı otlar ve özellikleri ile ilgili bilgilere sahip olur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Kaynaklar K1 Genel Entomoloji, 9. Baskı, Birlik Matbaacılık ve Yayıncılık, Akif Kansu K2 Genel Fitopatoloji, 4. Baskı, Anadolu Üniversitesi yayını no:2293, Açıköğretim Fakültesi yayını no:1290, Şubat ,2016.
    Yardımcı Kitap K3 Yaşamın Temel Kuralları, Omurgasızlar/ Böcekler, Entomoloji, CiltII-KısımII, 9. Baskı, Meteksan, Ali Demirsoy. K4 Özer, Z., Kadıoğlu, İ., Önen, H., Tursun, N. Herboloji (Yabancı Ot Bilimi), GOP Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 20, Ders notları serisi No: 10, 1998.
    Dersin Amacı Bitki Korumanın önemi, zirai mücadele ile ilgili temel bilgilerin verilmesi, tarımsal alanlarda kayıplara neden olan zararlı, hastalık ve yabancı otların tanıtılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Bitki Korumanın tanımı, Genel entomoloji ve genel fitopatoloji kavramları, Bitkilerde hastalık ve zarara sebep olan etmenlerin genel özellikleri ve bu etmenler ile mücadelede kullanılan yöntemler, Herboloji tanımı ve yabancı otlar ile mücadele yöntemleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster