ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yönetim ve Organizasyon İSG121 GÜZ 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yönetim kavramının tarihsel gelişimi hakkında bilgi sahibi olur
    2-Yönetsel süreçleri kavrayabilir.
    3-Yönetim teorilerini karşılaştırmalı olarak eleştirel biçimde değerlendirebilir
    4-Planlama, organizasyon, veri toplama ve analiz etme, liderlik, kontrol gibi yönetim fonksiyonlarını hem teorik hem de pratik açıdan tanımlar.
    Ön Koşul YOKTUR
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Caner DİLBER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet Ali BİBERCİ
    Kaynaklar K1 Yönetim ve Organizasyon (MYO), M. Şerif Şimşek ve Adnan Çelik, Eğitim Akademi Yayınları, Konya, 2012
    Yardımcı Kitap K2 İşletme Yönetimi, Hasan Tutar, Seçkin Yayıncılık, Ankara, 2011 K3 İşletme Yönetimi, M. Şerif Şimşek ve Adnan Çelik, Eğitim Akademi Yayınları, İstanbul, 2011
    Dersin Amacı Yönetim ve organizasyonla ilgili temel konuları kavramları tanımlayabilmek için altyapı bilgisi; planlama, organizasyon gibi yönetim fonksiyonları, klasik, neo-klasik ve modern teori ve yaklaşımlar, liderlik ve motivasyon gibi yönetsel süreç bilgisi kazandırmak amaçlanır.
    Dersin İçeriği Yönetim Sürecine Giriş, İşletmenin Genel Esasları, Yönetim Düşüncesinin Evrimi, Yönetim Sürecinin Evreleri, İşletmenin Kuruluş Sorunları, İşletmelerde Hukuki Organizasyon, Örgütleme Temel İlkeleri, Organizasyonlarda Yapısal Değişim, Organizasyon Yapısının Şekillendirilmesi, Yönetici Değerleme, Yönetimde Bilgi ve Bilgisayarın Rolü
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster