ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Üretim Yönetimi İSG116 BAHAR 2+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Üretim yönetiminin temel kavramları, üretim sistemleri, ürün tasarımını öğrenir.
    2-Bir işletmenin mal ve hizmetlerini üretebilmek için gerekli kaynaklar planlama, koordine etme ve kontrol etme konusu hakkında bilgi sahibi olur.
    3-İşletmenin kuruluş yeri ve seçimi, iş yeri düzeni ve üretim yönetiminin fabrika yeri seçimine etkisini kavrar.
    Ön Koşul Yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Caner DİLBER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr. Gör. Fahri OLUK
    Kaynaklar K1 Üretim Yönetimi (Ders Notları) , Murat Ayanoğlu, Sakarya Kitabevi, Sakarya, 2006
    Yardımcı Kitap K2 Üretim Yönetimi, Bülent Kobu, Beta Yayıncılık, İstanbul, 2013
    Dersin Amacı Bu dersle amaçlanan öğrencinin üretim yönetiminin temel kavramları, üretim sistemleri ve ürün tasarımı, kuruluş yeri ve seçimi, iş yeri düzeni, üretim yönetiminin fabrika yeri seçimine etkisi hakkında bilgi ve beceri sahibi olmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Üretim Yönetiminin Temel Kavramları Üretim Sistemleri ve Ürün Tasarımı, Kuruluş Yeri Seçimi ve İşletme Büyüklüğü İş Yeri Düzeni ve İş Analizleri Üretim Plânlaması, Stok ve Bakım Yönetimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster