Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin içeriği ve kapsamı hakkında bilgi ve tanışma
|
|
2
|
Ortam havasının özellikleri
|
|
3
|
Havalandırmanın genel prensipleri
|
|
4
|
Havalandırmanın genel prensipleri
|
|
5
|
Havalandırma ve hava ihtiyacı
|
|
6
|
Hava Kalitesini Etkileyen Faktörler (ısı, nemi hava akım hızı radyant ısı)
|
|
7
|
Çalışma Ortam Havasını Kirleten Etkenler
|
|
8
|
Ders Tekrarı
|
|
9
|
Havalandırma tipleri
|
|
10
|
İklimlendirme
|
|
11
|
Fizyolojik esaslar ve konfor
|
|
12
|
İklimlendirme sistemleri ve sınıflandırılması
|
|
13
|
İnsan sağlığı açısından tozların sınıflandırılması
|
|
14
|
İlgili mevzuat
|
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Üretim süreçlerini analiz ederek çalışma ortamında oluşabilecek iş güvenliği risklerini tanımlayabilme ve değerlendirme becerisine sahip olmak.
|
4
|
2
|
Takım ruhu ile çalışabilme yeteneğini geliştirme.
|
1
|
3
|
En az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde alanıyla ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurma.
|
1
|
4
|
Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma
|
1
|
5
|
İşçi sağlığı ve iş güvenliği hakkında hukuki ve mesleki açıdan muhakeme becerisi kazanma
|
2
|
6
|
İş Güvenliği malzemelerini, uyarı ve tehlike işaret ve levhalarını tanımak, özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak ve amacına uygun kullandırma yetkinliğine sahip olmak.
|
2
|
7
|
İş güvenliği eğitimleri planlama ve uygulama becerisine sahip olmak.
|
2
|
8
|
Toplumla iletişim kurma becerisi kazanma.
|
1
|
9
|
İş güvenliği ve sağlığına yönelik ölçüm teknikleri ve metotları hakkında yeterli bilgiye sahip olmak.
|
4
|
10
|
İşçi sağlığının korunabilmesi ve oluşabilecek meslek hastalıklarının engellenebilmesi için alınması gereken temel önlemler hakkında bilgi sahibi olmak.
|
3
|
11
|
Ekip çalışmasına yatkın, sorumluluk alma özgüveni olan, yetki alabilme ve gereğini yerine getirebilme becerisini kazanmak
|
1
|
12
|
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili periyodik kontroller sürecini düzenleyebilmek.
|
5
|
13
|
Kayıt ve raporlama faaliyetlerini yürütebilmek.
|
3
|
14
|
Sektörlere yönelik spesifik bilgi sağlayabilmek.
|
3
|