ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kalite Yönetim Sistemleri SSİ114 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Standardizasyonun tanımını, konusunu, amaçlarını ve ilkelerini öğrenir, Standardizasyonun üreticiye, tüketiciye ve ekonomiye sağladığı faydaların kavrar
    2-Türkiye`de yapılan standart ve standardizasyon çalışmalarını öğrenir, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve görevleri hakkında bilgi sahibi olur
    3-Türkiye`deki akreditasyon ve belgelendirme çalışmalarını öğrenir, Bölgesel ve uluslararası standardizasyon kuruluşlarını bilir, Ulusal ve uluslararası metroloji ve kalibrasyon çalışmalarını ve kuruluşlarının görevlerini kavrar
    4-Kalitenin tanımını öğrenir, kalite ile ilgili kavramları bilir, kalite kavramları arasındaki ilişkinin kavrar, kalite yaklaşımlarını bilir, kalite yönetim sistemi ve mesleki standartlar hakkında bilgi sahibi olur
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Sedat ÇAT
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. TSE TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Temel Eğitim Notu, TSE Ankara. Ishikawa Kaoru; Toplam Kalite Kontrol, İstanbul 1995.
    Yardımcı Kitap K2. Kalite Yönetim Sistemleri
    Dersin Amacı Standardizasyonun gereğini ve önemini ve faydalarını kavrayabilme, ulusal ve uluslar arası standardizasyon kuruluşlarını tanıyabilme, kalite ve kalite kavramlarını açıklayabilme, kalite güvencenin önemini kavrayabilme, kalite yönetim sistemini kavrayabilme, mesleki standartları açıklayabilme ve öğrendiklerini iş hayatına uygulayabilme amaçlanmıştır
    Dersin İçeriği Kalite kavramı, Kalite kavramı, Standart ve standardizasyon, Standart ve standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi-Ödev verilmiştir, Yönetim kalitesi ve standartları, Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları, Çevre standartları, Kalite yönetim sistemi modelleri, Kalite yönetim sistemi modelleri Stratejik yönetim, Stratejik yönetim, Yönetime katılma, Süreç yönetim sistemi, Kaynak yönetimi sistemi, Efqm mükemmellik modeli
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster