ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Turizm İşletmeciliği TUR102 BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Genel işletmecilik bilgisine sahip olur.
    2-Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri karşılaştırır.
    3-Turizm işletmelerinin turizm endüstrisi için önemini açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4013030
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6013030
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   144
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,8 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Turizm Kavramı ve Özellikleri K1-Bölüm-1
    2 Uluslararası Turizm Pazarı K1-Bölüm-2
    3 Uluslararası Turizm Örgütleri K1-Bölüm-2
    4 Turizm İşletmeleri (Konaklama ve Yiyecek-İçecek) K1-Bölüm-3
    5 Seyahat, Ulaştırma ve Rekreasyon İşletmeleri K1-Bölüm-3
    6 Turizm Pazarlaması K1-Bölüm-4
    7 Tüketici Davranışı K1-Bölüm-4
    8 Pazarlama Karması Elemanları K1-Bölüm-4
    9 Turizm İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon K1-Bölüm-5
    10 İşletmelerde Yönetici Rolleri K1-Bölüm-5
    11 Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri K1-Bölüm-5
    12 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi K1-Bölüm-6
    13 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi II K1-Bölüm-6
    14 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi III K1-Bölüm-6
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Akova, O., Kızılırmak, İ. ve Tanrıverdi, H. (2015). Turizm İşletmeciliği Temel Kavramlar ve Uygulamalar. Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Timur, A. ve Bardakoğlu, Ö. (2015). Turizm İşletmeciliği. Detay Yayıncılık, Ankara.
    YK2. Cook, R.A., Hsu, C.H.C. ve Marqua, J.J. (2016). Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği (Çev Edit. Tuna, M.),Nobel Yayınları, Ankara
    Dersin Amacı Turizm işletmelerinin özelliklerini ve turizm işletmelerinin yönetim ve organizasyon yapılarını açıklayabilmeleri amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek dersin içeriğinde İşletmecilik ve Turizm İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği, Yiyecek - İçecek İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği, Rekreasyon İşletmeciliği, Ulaştırma İşletmeciliği, Turizm ve Pazarlama, Turizm İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi konuları yer almaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 4
    2 İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. 4
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. 4
    4 Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. 5
    5 Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur. 5
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. -
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanmayı kavrar. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm işletmeleriyle ilgili temel hukuk bilgisine sahip olur, turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Turizm işletmelerindeki belge düzeni, muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur. Temel matematik bilgisini iş hayatında kullanabilme becerisini kavrar. 3
    10 Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. -
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası hakkında detaylı bilgiye sahip olur. Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatları hakkında detaylı bilgiye sahip olur, analiz eder ve yorumlar. 4
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kavrar. -
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olur, bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 4
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olur. Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. 4
    15 Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip olur. Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilmeyi kavrar. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster