ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Yabancı Dil II TUR208 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mindmapping programı ile acil durumlara ilişkin zihin haritası tasarlar.
    2-Ratatouille ile duyduğu İngilizce kelime ve fiilleri yazar.
    3-Storyboardthat programı ile müşteri şikayetlerine ilişkin karikatür hazırlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 5021020
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   100
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,33 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Ön Büro ve rezervasyon işlemleri K1-BÖLÜM-2
    2 Konaklama işletmeleri ve çeşitleri K2-BÖLÜM-3
    3 Konaklama işletmelerin sunduğu hizmetler K1-BÖLÜM -5
    4 Otelde acil durumlarda yapılması gerekenler K1-BÖLÜM-7
    5 Mindmapping programı ile acil durumlara ilişkin zihin haritası oluşturma W1
    6 Turizm ve otel işletmeciliğine ilişkin serbest okuma ve çeviri çalışması-I W2
    7 Turizm ve otel işletmeciliğine ilişkin serbest okuma ve çeviri çalışması-II W3
    8 Restoran terminolojisi-I K1-BÖLÜM-3
    9 Restoran terminolojisi-II K1-BÖLÜM-3
    10 Pişirme teknikleri K2-BÖLÜM-10
    11 Ratatouille ile dinleme ve kelime çalışması W4
    12 Konaklama işletmelerinde müşteri şikayetleri ve çözüm öneriler K2-BÖLÜM-14
    13 Storyboardthat programı ile müşteri şikayetlerine ilişkin karikatür hazırlama W5
    14 Kelime ve puzzle çalışması K3-BÖLÜM-7
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Sinem Kunt
    Dersi Verenler

    1-)10634 10634 10634

    Ders Yardımcıları Bölüm öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
    K2. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey.
    M1. Lima, S. (2022). Turkish swimmer achieves historic success.https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-swimmer-achieves-historic-success-176692. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W1. Mindmapping. (2023). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W2. Best-places-to-visit-in-turkey. https://travellersworldwide.com/best-places-to-visit-in-turkey/ Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W3. Xinhua, S. (2022). Turkish tourism on track for revival as hotel occupancy soars: industry professionals. https://english.news.cn/20220517/7a129e94f4874ba7a502fef3a274deb7/c.html. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W4. Ratatouille. (2007). https://www.hdfilmcehennemi.life/ratatuy-izle-hdf-hdf-5/ 06 Şubat 2023.
    W5. Storyboardthat. (2023). Diyalog kurma. https://www.storyboardthat.com/tr. Erişim tarihi: 06 Şubat 2023
    Yardımcı Kitap YK1. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England.
    YK2. Seymour, M. (2012). Hotel & Hospitability English. Collins.
    Dersin Amacı Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Ön büro hizmetleri, konaklama işletmeleri ve çeşitleri, konaklama işletmelerinin sunmuş olduğu hizmetler, acil durumda yapılması gerekenler, restoran terminolojisi, pişirme teknikleri ve müşteri şikayetlerine ilişkin konuşma, okuma, dinleme ve yazma konularından oluşmaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 3
    2 İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. -
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. 1
    4 Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. 1
    5 Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur. 3
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. -
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur. -
    10 Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. -
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. -
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. 5
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 5
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. 4
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. 5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster