ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Otel İşletmelerinde Otomasyon Programları II TUR202 BAHAR 2+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yiyecek ve içecek işletmelerinde kullanılan otomasyon programlarını kavrar.
    2-Yiyecek ve içecek işletmelerinde kullanılan otomasyon programlarından en az bir tanesini kullanır.
    3-Yiyecek ve içecek departmanları arasındaki ilişkiyi açıklar.
    4-Otomasyon programı rapor dökümlerini yorumlar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mikail KARA
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Mikail Kara

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları.
    Kaynaklar Kement, Ü. (2016). AmonRA Otel Otomasyon Sistemleri Otello Hospitality Suite, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Sökmen, A. (2014). Konaklama İşletmeleri için Micros - Fidelio Opera Ön Büro Yönetimi, 2. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Pajo, A. (2013). Turizm İşletmelerinde Bilgi Teknolojileri Kullanımı ve Otel Otomasyon Programları, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Gökdeniz, A. & Dinç, Y. (2016). Konaklama İşletmelerinde Ön Büro Operasyonları ve Yönetimi Örnek Ön Büro Modelleri, 9. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Kınay, H. (2017). Otel Otomasyonları, Fidelio Suit - 8, 3. Baskı, Bursa: Ekin Yayınevi.
    Zengin, B. (Edit.). (2010). Konaklama İşletmelerinde Önbüro Yönetimi ve Önbüro Otomasyon Sistemleri, 3. Baskı, Ankara: Değişim Yayınları.
    Dersin Amacı Öğrencilerin konaklama işletmeleri otomasyon programları hakkında yeterli donanıma sahip olmalarının sağlanması ve öğrencilerin konaklama işletmelerinde güncel olarak kullanılan otomasyon programlarını aktif olarak kullanma becerilerini kazanmalarıdır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Yiyecek İçecek Otomasyon Programları Tanıtımı, Elektra Yiyecek İçecek Modülü, Sistem Menüsü, Stok Menüsü, Ürün Menüsü, Satıcılar ve Satınalma Menüsü, Personel Mönüsü, Raporlar Menüsü, Dönem Sonu ve Elektra Fast Food POS Modülü konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster