Prerequisites
|
There is no prerequisite for this course.
|
Language of Instruction
|
Turkish
|
Responsible
|
assistant professor doctor Gönül GÖKER
|
Instructors
|
-
|
Assistants
|
Lecturers of the department.
|
Resources
|
R1. Sarıışık, M. & Özbay, G. (2016). Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve Reçeteler, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
R2. Yılmaz, H. (2016) Dünya Mutfakları I, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir.
R3. Arıkan, A. D. (2019) Dünya Mutfakları II, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehi
|
Supplementary Book
|
SR1. Ainley, S. (2014). Dünya Mutfağı, 2. Baskı, İstanbul: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
SR2. Freely, D. (2010). Türk Gezginler için Dünya Mutfağı, 1. Baskı, İstanbul: Çitlembik Yayınları.
SR3. Güney, S. K. (2014). Yemeğin Sırrı, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
SR4. Gürbüz, B. (2006). Dünya Mutfağı, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
SR5. Yılmaz, H. (2016). Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Goals
|
Having general information about world cuisines. To be able to analyze the differences and similarities between world cuisines.
|
Content
|
Students with will be processed in the form of training to online the contents of this course World Kitchen, French Kitchen, Turkish Kitchen, Australia and the Far East Kitchen, American Kitchen, Southern Europe Kitchen, Northern Europe Kitchen, Central Asian Kitchen, Middle Eastern Kitchen and African Kitchen of topics will be covered.
|