CANKIRI KARATEKIN UNIVERSITY Bologna Information System


  • Course Information
  • Course Title Code Semester Laboratory+Practice (Hour) Pool Type ECTS
    World Kitchen TUR216 SPRING 2+0 E 3
    Learning Outcomes
    1-Shows applications from world cuisines.
    2-Explains the differences between world cuisines.
    3-Explains general information about world cuisines.
    Prerequisites There is no prerequisite for this course.
    Language of Instruction Turkish
    Responsible assistant professor doctor Gönül GÖKER
    Instructors -
    Assistants Lecturers of the department.
    Resources R1. Sarıışık, M. & Özbay, G. (2016). Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve Reçeteler, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    R2. Yılmaz, H. (2016) Dünya Mutfakları I, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir. R3. Arıkan, A. D. (2019) Dünya Mutfakları II, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehi
    Supplementary Book SR1. Ainley, S. (2014). Dünya Mutfağı, 2. Baskı, İstanbul: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
    SR2. Freely, D. (2010). Türk Gezginler için Dünya Mutfağı, 1. Baskı, İstanbul: Çitlembik Yayınları.
    SR3. Güney, S. K. (2014). Yemeğin Sırrı, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    SR4. Gürbüz, B. (2006). Dünya Mutfağı, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    SR5. Yılmaz, H. (2016). Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Goals Having general information about world cuisines. To be able to analyze the differences and similarities between world cuisines.
    Content Students with will be processed in the form of training to online the contents of this course World Kitchen, French Kitchen, Turkish Kitchen, Australia and the Far East Kitchen, American Kitchen, Southern Europe Kitchen, Northern Europe Kitchen, Central Asian Kitchen, Middle Eastern Kitchen and African Kitchen of topics will be covered.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster