ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Staj TUR416 BAHAR 0+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Stajın meslek seçimine etkisini açıklar.
    2-Mesleği ile ilgili uygulamaları analiz eder.
    3-Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis teknikleri ile ilgili uygulamalar yapar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)1400
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 0000
    Diğer 1001240240
    Toplam İş Yükü(Saat)   240
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     8 ---- (8)
    Dersin AKTS Kredisi   8
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması -1 K1 - BÖLÜM - 1-4
    2 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 2 K1 - BÖLÜM - 1-4
    3 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması- 3 K1 - BÖLÜM - 1-4
    4 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 4 K1 - BÖLÜM - 1-4
    5 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 5 K1 - BÖLÜM - 1-4
    6 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 6 K1 - BÖLÜM - 1-4
    7 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 7 K1 - BÖLÜM - 1-4
    8 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 8 K1 - BÖLÜM - 1-4
    9 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 9 K1 - BÖLÜM - 1-4
    10 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 10 K1 - BÖLÜM - 1-4
    11 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 11 K1 - BÖLÜM - 1-4
    12 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 12 K1 - BÖLÜM - 1-4
    13 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 13 K1 - BÖLÜM - 1-4
    14 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis teknikleri ile ilgili haftalık raporlardan hareketle staj dosyasının tamamlanması K1 - BÖLÜM - 1-4
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin ÖZDEMİR
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr Hüseyin Özdemir

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Erdoğan, G. (2020). İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku (12. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1.Alper, Y., ve Kılkış, İ. (2018). İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3. Baskı). Dora Basım Yayın, Bursa.
    YK2. Ören, K. (2017). Bireysel ve Toplu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Öğrencilerin sektör tecrübesi kazanarak, kendilerini mesleki açıdan değerlendirmesi amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 4
    2 İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. -
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. -
    4 Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. -
    5 Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur. 3
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. -
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur. -
    10 Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. -
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. -
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. -
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 3
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. -
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. 4
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster