CANKIRI KARATEKIN UNIVERSITY Bologna Information System

• Course Information
  • Course Title Code Semester Laboratory+Practice (Hour) Pool Type ECTS
    History of Religions I REH401 FALL 3+0 C 4
    Learning Outcomes
    1-Recalls ancient Mesopotamian and Anatolian religions.
    2-Synthesizes the geography of religions and living religions in today`s world.
    3-Distinguishes the importance of the history of religions.
    Prerequisites There is not prerequisite for this course.
    Language of Instruction Turkish
    Responsible Research Assistant Doctor Sinem KUNT
    Instructors -
    Assistants Research Assistant Sema KÜÇÜKALİ UÇANKUŞ
    Resources R1.Özkan, A. .F., Aras, A., Kurt, A. O., Arık, D., Ünal, M., Eroğlu, A. H., Arslan, H., Yeşilyurt, M., & Günay, N. (2021). Yaşayan dünya dinleri. A. R. Özkan, & K. Polat (ed.), Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Yayını, Erzurum. R2. Topsakal, İ. (2010). Dinler Tarihi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ders Notları, İstanbul. R3. Küçük, A., Tümer, G., & Küçük, M. A. (2014). Dinler Tarihi. (4. Baskı). Berikan Yayınevi, Ankara. R4. Küçük, M. A. (2013). İnanç turizmi açısından Türkiye?de dini mekanlar (Yahudilik-Hıristiyanlık Örneği). (1.Baskı). Berikan Yayınevi, Ankara.
    Supplementary Book SR1. Eliade, M., & Arslan, L. (2003). Dinler tarihine giriş (1. Baskı) Kabalcı Yayınevi, İstanbul. SR2. Erbaş, A., Gündüz, Ş., Harman, Ö.F., Aydın, F., & Taşpınar, İ. (2019). Yaşayan dünya dinleri. A. Erbaş (ed.), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayını, Eskişehir. SR3. Tümer, G. (2011). Hıristiyanlıkta ve İslam?da Hz. Meryem. (4. Baskı). Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara.
    Goals To have information about the development process of the History of Religions and to introduce the world religions living with traditional beliefs.
    Content To have informaiton about living religions of the world from the perspective of the History of Religions.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster