ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Yabancı Dil İngilizce I REH205 GÜZ 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Storyboardthat programı ile restoran ve cafede sipariş verme ve sipariş almaya ilişkin diyalog oluşturur.
    2-Mindmapping programı ile turizm rehberliğine ilişkin kelimelerle zihin haritası tasarlar.
    3-Canva programı ile tur hazırlamaya ilişkin bilgileri sentezler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)5011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   128
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,27 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Otel tanıtımı ve çeşitleri K1- BÖLÜM-1
    2 Otel personelinin sorumlulukları K1- BÖLÜM-1
    3 Restoran ve cafede sipariş verme ve sipariş almaya ilişkin cümle kalıpları K1- BÖLÜM-3 ve 4
    4 Storyboardthat programı ile diyalog oluşturma W1
    5 Otellerin sunduğu hizmetlerin tanıtımı K1- BÖLÜM-5
    6 Yol, yön sorma ve anlatma konusunda yapılar ve sözcük dağarcıkları K3-BÖLÜM-1
    7 Mindmapping programı ile turizm rehberliğine ilişkin kelimelerle zihin haritası oluşturma W2 ve K3-BÖLÜM- 6 ve 8
    8 Yazma etkinliği K3-BÖLÜM- 4 ve 5
    9 Uçak, Otel ve tatil rezervasyonu K2- BÖLÜM-11
    10 Ön Büro ve rezervasyon işlemleri K1- BÖLÜM-2
    11 Arkeoloji ve Sanat Tarihine ilişkin serbest okuma, çeviri ve kelime puzzle çalışması M1 ve M2
    12 Tur planlaması K5-BÖLÜM-1
    13 Canva programı ile örnek tur afişi hazırlama-I W3
    14 Canva programı ile örnek tur afişi hazırlama-II W3
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Araş. Gör. Dr. Sinem KUNT
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Araş. Gör. Sema KÜÇÜKALİ UÇANKUŞ
    Kaynaklar K1. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir. K2. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum. K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey. K4. Oxford Advanced Learners Dictionary. (2020). İngilizce-İngilizce Sözlük. Oxford University Press, England. K5. Yıldırım, Ö. ve Meriç, A. (2013). Turizmde İngilizce II. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir. M1. Hussein, S. (2022). Ancient skeleton reveals amputation surgery 31,000 years ago. https://phys.org/news/2022-09-ancient-skeleton-reveals-amputation-surgery.html. M2. Demirören News Agency. (2022). Maiden?s Tower to be opened to visitors next March. https://www.hurriyetdailynews.com/maidens-tower-to-be-opened-to-visitors-next-march-176814. W1. Storyboardthat. (2022). Dijital öykü anlatımı. https://www.storyboardthat.com/tr W2. Mindmapping. (2022). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/. W3. Canva. (2022). Dijital örnek tur afişi tasarımı. https://www.canva.com/tr_tr/ W4. Touropia (2018). Best Places to visit the Turkey. https://www.youtube.com/c/touropia W5. Joyous (2022). Amazing Places to Visit in Turkey . https://www.youtube.com/channel/UCy_b-3y4ua9H5GPwIosu0OA
    Yardımcı Kitap YK1. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England. YK2. Seymour, M. (2012). Hotel & Hospitability English. Collins.
    Dersin Amacı Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki yabancı dil; konuşma, dinleme, yazma ve okuma aktivitelerinden oluşmaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve turizm rehberliği alanında kavramlar, ilkeler ve olgular hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. 5
    2 İşletme, iktisat, hukuk, tarih ve coğrafya alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. -
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. 3
    4 Turizm rehberliği mesleği ile ilgili yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, hak ve yükümlülükler hakkında bilgi sahibi olur. -
    5 Turizm ve turizm rehberliği ile ilgili mevcut sorunları bilir; bu sorunları irdeleyebilir; tartışmalar gerçekleştirebilir; sorunlara analizci yaklaşımla bilimsellik çerçevesinde çözümler üretebilir. -
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 4
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanmayı öğrenir. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Rehberlik alanına giren tur organizasyonu, tur planlaması ve yönetilmesi konularında edindiği teorik bilgileri iş ortamında uygular. 5
    10 Turizmde meydana gelen değişmeleri inceleyerek yeni eğilimler, yeni yaklaşımlar, yeni pazarlama, işletme ve yönetim anlayışlarını, hizmet süreçlerini takip edebilir, yeterli düzeyde katkı sağlayabilir. 3
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. 2
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. 5
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 5
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. 2
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. 5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster