ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Seramik ve Cam Teknolojisi I ECS109 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtir.
    2-Seramik ve cam hammaddeleri hakkında temel ön bilgileri tarif eder.
    3-Hammadde ve çamur hazırlama yöntemlerini açıklar.
    4-Cam hammadde hazırlama ve üretim aşamalarını açıklar.
    5-Şekillendirme yöntemlerini listeler.
    6-Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklar.
    7-Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 1011010
    Toplam İş Yükü(Saat)   110
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,67 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Seramiğin ve camın tanımı. Tarihsel gelişimi. Seramik ürünlerin sınıflandırılması Araştırma
    2 Seramik ve cam ham maddeleri Araştırma
    3 Hammadde hazırlama yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    4 Cam üretim kademeleri : Harman ve harman hazırlanması, fırınlar ve ergitme, Camın şekillendirmesi ve tavlama Araştırma
    5 Camdaki fiziksel ve kimyasal özellikler , cam hataları ve kalite kontrol Araştırma
    6 Çamur hazırlama yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    7 Çamur hazırlama yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    8 Şekillendirme yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    9 Şekillendirme yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    10 Kurutma yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    11 Kurutma yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    12 Pişirme yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    13 Pişirme yöntemleri ve kontrolleri Araştırma
    14 Son ürün üzerinde yapılan testler Araştırma
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı -
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur. 4
    2 Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir. -
    3 Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir. -
    4 Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir. 3
    5 Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir. -
    6 Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir. -
    7 Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir. -
    8 Döküm yöntemini öğrenir. 2
    9 Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme. 3
    10 Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme. 2
    11 Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir. 2
    12 Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir. 3
    13 Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular. -
    14 Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir. 2
    15 Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster