|
Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
|
1
|
Dekorun tanımlanması sınıflandırılması
|
Araştırma uygulamaları
|
|
2
|
Yarı mamül dekor tekniklerinde kullanılan malzemeler
|
Araştırma uygulamaları
|
|
3
|
Dekorlama için desen tasarımı çeşitleri
|
Araştırma uygulamaları
|
|
4
|
Tekniğe uygun desen hazırlama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
5
|
İzleme dekoru uygulama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
6
|
İzleme dekoru rötuş ve fırınlama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
7
|
Ajur tekniği uygulama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
8
|
Ajur tekniği uygulama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
9
|
Ajur tekniği uygulama ve fırınlama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
10
|
Sgrafitto tekniği için astar uygulama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
11
|
Sgrafitto tekniği için desen aktarımı
|
Araştırma uygulamaları
|
|
12
|
Sgrafitto dekor uygulama
|
Araştırma uygulamaları
|
|
13
|
Sırlama ve sır pişirimi
|
Araştırma uygulamaları
|
|
14
|
Dekorların fırın çıktılarını değerlendirilmesi
|
Araştırma uygulamaları
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
|
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
5
|
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
4
|
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
5
|
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
3
|
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
5
|
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
5
|
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
2
|
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
3
|
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
2
|
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
2
|
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
2
|
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
3
|
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
5
|
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|